Boter smelten en de bloem onder roeren tot ze volledig is opgelost (je bekomt een brokkelige, droge massa) .
De roux op een plaat storten en 40 minuten laten drogen in de oven op 150°C.
Uit de oven volledig aan de kant laten afkoelen.
Eens afgekoeld de roux machinaal door een grove rasp doen zodat je een fijnere korrel bekomt (lost makkelijker op in hete sauzen soepen),
In een emmer in de koeling ongeveer 14 dagen te bewaren.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Boter smelten en de bloem onder roeren tot ze volledig is opgelost (je bekomt een brokkelige, droge massa) .
De roux op een plaat storten en 40 minuten laten drogen in de oven op 150°C.
Uit de oven volledig aan de kant laten afkoelen.
Eens afgekoeld de roux machinaal door een grove rasp doen zodat je een fijnere korrel bekomt (lost makkelijker op in hete sauzen soepen),
In een emmer in de koeling ongeveer 14 dagen te bewaren.