Roux

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Voor 1 kg:
 333 g Bakboter(met olie)
 600 g Tarwebloem
1

Boter smelten en de bloem onder roeren tot ze volledig is opgelost (je bekomt een brokkelige, droge massa) .

2

De roux op een plaat storten en 40 minuten laten drogen in de oven op 150°C.

3

Uit de oven volledig aan de kant laten afkoelen.

4

Eens afgekoeld de roux machinaal door een grove rasp doen zodat je een fijnere korrel bekomt (lost makkelijker op in hete sauzen soepen),

5

In een emmer in de koeling ongeveer 14 dagen te bewaren.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Voor 1 kg:
 333 g Bakboter(met olie)
 600 g Tarwebloem

Aanwijzingen

1

Boter smelten en de bloem onder roeren tot ze volledig is opgelost (je bekomt een brokkelige, droge massa) .

2

De roux op een plaat storten en 40 minuten laten drogen in de oven op 150°C.

3

Uit de oven volledig aan de kant laten afkoelen.

4

Eens afgekoeld de roux machinaal door een grove rasp doen zodat je een fijnere korrel bekomt (lost makkelijker op in hete sauzen soepen),

5

In een emmer in de koeling ongeveer 14 dagen te bewaren.

Notes

Roux