Pesto van zongedroogde tomaten en basilicum

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Voor 400 g:
 130 g Half-zongedroogde tomaten(met olie)
 100 g Pijnboompitten
 0,50 gal Water
 1 gal Olijfolie
 1 pint Basilicum
 6 theelepel teentjes look
 0,50 ons Zout
 Peper van de molen
1

De zongedroogde tomaten gedurende 1 uur laten weken in koud water, de pijnboompitten in een hete pan (geen vetstof) roosteren en regelmatig omroeren.

2

De pijnboompitten, zongedroogde tomaten en look niet te fijn cutteren.

3

De basilicum fijn hakken, al de ingrediënten mengen en afsmaken.

4

Indien te dik naar wens eventueel nog olijfolie toevoegen.

5

In de koelkast ongeveer 1 week te bewaren (wel een laagje olie bovenop gieten of een stukje plastiekfolie bovenop), in de diepvries per portie veel langer.

6

Als je al de ingrediënten samen fijn cuttert en minder olie toevoegt dan heb je een tappenade.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Voor 400 g:
 130 g Half-zongedroogde tomaten(met olie)
 100 g Pijnboompitten
 0,50 gal Water
 1 gal Olijfolie
 1 pint Basilicum
 6 theelepel teentjes look
 0,50 ons Zout
 Peper van de molen

Aanwijzingen

1

De zongedroogde tomaten gedurende 1 uur laten weken in koud water, de pijnboompitten in een hete pan (geen vetstof) roosteren en regelmatig omroeren.

2

De pijnboompitten, zongedroogde tomaten en look niet te fijn cutteren.

3

De basilicum fijn hakken, al de ingrediënten mengen en afsmaken.

4

Indien te dik naar wens eventueel nog olijfolie toevoegen.

5

In de koelkast ongeveer 1 week te bewaren (wel een laagje olie bovenop gieten of een stukje plastiekfolie bovenop), in de diepvries per portie veel langer.

6

Als je al de ingrediënten samen fijn cuttert en minder olie toevoegt dan heb je een tappenade.

Notes

Pesto van zongedroogde tomaten en basilicum