
Voor 400 g:
130 g Half-zongedroogde tomaten(met olie)
100 g Pijnboompitten
0,50 gal Water
1 gal Olijfolie
1 pint Basilicum
6 theelepel teentjes look
0,50 ons Zout
Peper van de molen
1
De zongedroogde tomaten gedurende 1 uur laten weken in koud water, de pijnboompitten in een hete pan (geen vetstof) roosteren en regelmatig omroeren.
2
De pijnboompitten, zongedroogde tomaten en look niet te fijn cutteren.
3
De basilicum fijn hakken, al de ingrediënten mengen en afsmaken.
4
Indien te dik naar wens eventueel nog olijfolie toevoegen.
5
In de koelkast ongeveer 1 week te bewaren (wel een laagje olie bovenop gieten of een stukje plastiekfolie bovenop), in de diepvries per portie veel langer.
6
Als je al de ingrediënten samen fijn cuttert en minder olie toevoegt dan heb je een tappenade.
Ingrediënten
Voor 400 g:
130 g Half-zongedroogde tomaten(met olie)
100 g Pijnboompitten
0,50 gal Water
1 gal Olijfolie
1 pint Basilicum
6 theelepel teentjes look
0,50 ons Zout
Peper van de molen