
Voor 5 Liter:
1,30 kg Braadkip
1,50 theelepel Wortelen
1 theelepel Grote uien
0,25 theelepel Preiblad groen
Selderblad
5 stokjes Laurier
Thijm
Peper van de molen
Zout
Water
1
De kippen opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.
2
Afspoelen onder koud stromend water.
3
Opnieuw opzetten met al de ingrediënten met koud water aan de kook brengen.
4
Zodra de bouillon kookt het vuur iets lager zetten en gedurende 4 uur laten trekken.
5
De bouillon met pot in een spoelbak plaatsen met koud water zodat deze zo snel mogelijk afkoelt, indien nodig het water enkele keren vervangen tot de bouillon lauw is.
6
Goed afdekken en op de koelste plaats in de koeling plaatsen.
7
De dag nadien het vet bovenaan verwijderen, de bouillon door een puntzeef gieten.
8
Kippen uit nemen.
9
Je kan ook een bouillon maken met enkel kippenbeentjes/afval.
Ingrediënten
Voor 5 Liter:
1,30 kg Braadkip
1,50 theelepel Wortelen
1 theelepel Grote uien
0,25 theelepel Preiblad groen
Selderblad
5 stokjes Laurier
Thijm
Peper van de molen
Zout
Water