Witte wijnsaus

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 714 g Verse visbouillon (zie sauzen)
 200 g Blanke roux
 0,80 gal Room 20%
 28,57 g Visbouillonpoeder Knorr
 1,40 gals Witte Wijn
 PeZo
1

Kook de verse visbouillon (zie sauzen) op (zonder kan ook, alleen water), voeg de witte wijn en visbouillon poeder toe en laat 1 uurtje pruttelen.

2

Mixen en intussen de roux toevoegen, opkoken en als laatst de room onder mengen (niet meer laten koken).

3

Afsmaken met pezo.

4

Voor een uitgesproken smaak op het laatst nog een beetje witte wijn op het laatst toevoegen.

5

Indien je vertrekt van alleen water dan moet je meer visbouillon poeder toevoegen.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , ,

Ingrediënten

 714 g Verse visbouillon (zie sauzen)
 200 g Blanke roux
 0,80 gal Room 20%
 28,57 g Visbouillonpoeder Knorr
 1,40 gals Witte Wijn
 PeZo

Aanwijzingen

1

Kook de verse visbouillon (zie sauzen) op (zonder kan ook, alleen water), voeg de witte wijn en visbouillon poeder toe en laat 1 uurtje pruttelen.

2

Mixen en intussen de roux toevoegen, opkoken en als laatst de room onder mengen (niet meer laten koken).

3

Afsmaken met pezo.

4

Voor een uitgesproken smaak op het laatst nog een beetje witte wijn op het laatst toevoegen.

5

Indien je vertrekt van alleen water dan moet je meer visbouillon poeder toevoegen.

Notes

Witte wijnsaus