Currysaus

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 270 g Grote uien
 0,80 l Halfvolle melk
 15 g Kippenbouillon knorr
 4 g Currypoeder ISFI
 2 g Kurkuma
 80 g Blanke roux Knorr
 Olie
 Zout
1

Reinig de uien en snij ze in kleinere stukken, fruit ze gaar in de olie.

2

Voeg de halfvolle melk en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

3

Regelmatig in roeren zodat de melk niet aanbrandt.

4

Zodra de melk kookt op een laag vuurtje zetten, mixen en intussen de kurkuma en curry toevoegen.

5

Binden (mixer blijven gebruiken) met de blanke roux en even aan de kook brengen.

6

Houd warm, indien de saus opnieuw opkookt kan deze shiften (mixer even in plaatsen, of met klopper stevig doorroeren).

7

TIP: je kan water gebruiken i.p.v. melk en op het einde een scheut room toevoegen.

CategorieHACCP/Allergenen, , , ,

Ingrediënten

 270 g Grote uien
 0,80 l Halfvolle melk
 15 g Kippenbouillon knorr
 4 g Currypoeder ISFI
 2 g Kurkuma
 80 g Blanke roux Knorr
 Olie
 Zout

Aanwijzingen

1

Reinig de uien en snij ze in kleinere stukken, fruit ze gaar in de olie.

2

Voeg de halfvolle melk en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

3

Regelmatig in roeren zodat de melk niet aanbrandt.

4

Zodra de melk kookt op een laag vuurtje zetten, mixen en intussen de kurkuma en curry toevoegen.

5

Binden (mixer blijven gebruiken) met de blanke roux en even aan de kook brengen.

6

Houd warm, indien de saus opnieuw opkookt kan deze shiften (mixer even in plaatsen, of met klopper stevig doorroeren).

7

TIP: je kan water gebruiken i.p.v. melk en op het einde een scheut room toevoegen.

Notes

Currysaus