Vanillecake in Catharina vormen

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per stuk:
 210 g Bloem
 200 g Suiker
 210 g Melkerijboter
 3,30 theelepel Eieren
 8,30 g Vanillesuiker
 0,33 eetlepel Bakpoeder
1

De bakvorm met een borstel insmeren met boter.

2

De boter zacht maken, machinaal met de suiker en vanillesuiker crèmen tot al de suiker is opgelost.

3

Eieren toevoegen en stevig los kloppen.

4

De bloem met het bakpoeder zeven en onder de massa mengen op trage snelheid.

5

Vorm voor ¾ vullen en afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende ongeveer 60 minuten.

6

Uit de oven de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden en uitstorten.

7

Laten afkoelen op een rooster.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per stuk:
 210 g Bloem
 200 g Suiker
 210 g Melkerijboter
 3,30 theelepel Eieren
 8,30 g Vanillesuiker
 0,33 eetlepel Bakpoeder

Aanwijzingen

1

De bakvorm met een borstel insmeren met boter.

2

De boter zacht maken, machinaal met de suiker en vanillesuiker crèmen tot al de suiker is opgelost.

3

Eieren toevoegen en stevig los kloppen.

4

De bloem met het bakpoeder zeven en onder de massa mengen op trage snelheid.

5

Vorm voor ¾ vullen en afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C gedurende ongeveer 60 minuten.

6

Uit de oven de cake 10 minuten laten rusten, kanten los snijden en uitstorten.

7

Laten afkoelen op een rooster.

Notes

Vanillecake in Catharina vormen