Rijsttaart

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 12 personen:
 1/10 recept. Fonceerdeeg
 1 gal Crème patisserie van melk
 120 g Dessertrijst Bosto
 1 eetlepel Vanillesuiker
 115 g Suiker
 8 gals Halfvolle melk
 150 g Melkerijboter
 1,40 theelepel Eieren
 Bloemsuiker
1

Een dag eerder maak je een rijstpap van 8dl. melk, dessertrijst, vanillesuiker en suiker, laten afkoelen en op de rijstpap bedekken met plastiekfolie (geen velvorming), in de koeling plaatsen.

2

Je kan ook 1 vanillestok laten meekoken met de rijstpap en dan gebruik je geen vanillesuiker. Als de rijstpap gaar is snij je de vanillestokken in de lengte door en schraap de zwarte zaadjes er uit met een koffielepel, die roer je voorzichtig onder de rijstpap.

3

Alsook een crème patissiere van 1dl. melk, zelfde manier afdekken.

4

Maak een fonceerdeeg (zie quiches met gerookte zalm) met daarbij 8gr. suiker.

5

Rol deze uit en bekleed 1 in geboterde Catharina vormen, prik de onderkant met een vork.

6

Klop de crème patissiere los en meng deze met de eieren, spatel de massa voorzichtig onder de koude rijstpap.

7

Vul de vormen 1cm. van de rand, afbakken op 170°C. gedurende 50 minuten.

8

Even laten afkoelen alvorens uit de vormen te halen, verder op een rooster laten afkoelen.

9

Volledig afkoelen in de koelkast.

10

Op het laatst bestrooien met bloemsuiker.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 12 personen:
 1/10 recept. Fonceerdeeg
 1 gal Crème patisserie van melk
 120 g Dessertrijst Bosto
 1 eetlepel Vanillesuiker
 115 g Suiker
 8 gals Halfvolle melk
 150 g Melkerijboter
 1,40 theelepel Eieren
 Bloemsuiker

Aanwijzingen

1

Een dag eerder maak je een rijstpap van 8dl. melk, dessertrijst, vanillesuiker en suiker, laten afkoelen en op de rijstpap bedekken met plastiekfolie (geen velvorming), in de koeling plaatsen.

2

Je kan ook 1 vanillestok laten meekoken met de rijstpap en dan gebruik je geen vanillesuiker. Als de rijstpap gaar is snij je de vanillestokken in de lengte door en schraap de zwarte zaadjes er uit met een koffielepel, die roer je voorzichtig onder de rijstpap.

3

Alsook een crème patissiere van 1dl. melk, zelfde manier afdekken.

4

Maak een fonceerdeeg (zie quiches met gerookte zalm) met daarbij 8gr. suiker.

5

Rol deze uit en bekleed 1 in geboterde Catharina vormen, prik de onderkant met een vork.

6

Klop de crème patissiere los en meng deze met de eieren, spatel de massa voorzichtig onder de koude rijstpap.

7

Vul de vormen 1cm. van de rand, afbakken op 170°C. gedurende 50 minuten.

8

Even laten afkoelen alvorens uit de vormen te halen, verder op een rooster laten afkoelen.

9

Volledig afkoelen in de koelkast.

10

Op het laatst bestrooien met bloemsuiker.

Notes

Rijsttaart