Palais de dame

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 50 stuks (gevuld = 25 st.):
 63 g Melkerijboter
 55 g Suiker
 7,50 g Vanillesuiker
 1 theelepel Eidooier
 0,50 theelepel Eieren
 75 g Bloem
 100 g Mokka crème au beurre
 Zout
1

Maak de boter mals in de microgolfoven en klop machinaal (met deegarm geen klopper) ze samen met de suiker en vanillesuiker stevig los tot ze wit van kleur is.

2

Eieren en eidooier toevoegen en goed mengen.

3

Op trage snelheid de bloem met het zout onder mengen.

4

Bekleed een bakplaat met boterpapier of bakmat.

5

Spuit met een effen spuitmond kleine noppen, laat wat ruimte tussen elk koekje (afgebakken 4cm. groot).

6

Bak kort af op 175°C ongeveer 7 minuten de koekjes zijn goudgeel gekleurd aan de buitenkant en in het midden licht van kleur.

7

Laat uit de oven afkoelen op de bakplaat, los steken met een paletmes en verder laten afkoelen op een zuiver stuk boterpapier.

8

De mokka boterroom los kloppen en met een gekartelde spuitmond op de binnenkant van een koekje spuiten, plaats een tweede koekje bovenop.

9

Eventueel op de bovenkant fijne lijntjes chocolade spuiten.

10

Kort, koel afgesloten bewaren.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 50 stuks (gevuld = 25 st.):
 63 g Melkerijboter
 55 g Suiker
 7,50 g Vanillesuiker
 1 theelepel Eidooier
 0,50 theelepel Eieren
 75 g Bloem
 100 g Mokka crème au beurre
 Zout

Aanwijzingen

1

Maak de boter mals in de microgolfoven en klop machinaal (met deegarm geen klopper) ze samen met de suiker en vanillesuiker stevig los tot ze wit van kleur is.

2

Eieren en eidooier toevoegen en goed mengen.

3

Op trage snelheid de bloem met het zout onder mengen.

4

Bekleed een bakplaat met boterpapier of bakmat.

5

Spuit met een effen spuitmond kleine noppen, laat wat ruimte tussen elk koekje (afgebakken 4cm. groot).

6

Bak kort af op 175°C ongeveer 7 minuten de koekjes zijn goudgeel gekleurd aan de buitenkant en in het midden licht van kleur.

7

Laat uit de oven afkoelen op de bakplaat, los steken met een paletmes en verder laten afkoelen op een zuiver stuk boterpapier.

8

De mokka boterroom los kloppen en met een gekartelde spuitmond op de binnenkant van een koekje spuiten, plaats een tweede koekje bovenop.

9

Eventueel op de bovenkant fijne lijntjes chocolade spuiten.

10

Kort, koel afgesloten bewaren.

Notes

Palais de dame