Maak de boter zacht in de microgolfoven, met de suiker, vanillesuiker, kaneel en zout machinaal cremen (tot de massa wit kleurt).
Water toevoegen en kort mengen, gezeefde bloem toevoegen en goed/kort mengen.
Spatel de amandelschilfers voorzichtig onder de botermassa.
Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter en plaats heel even in de koeling.
Schep kleine hoopjes (een gevulde eetlepel) op de bakplaat ver genoeg van elkaar want vloeit in de oven uit elkaar.
Afbakken in een voorverwarmde oven 175°C gedurende ong. 7 minuten.
Als de buitenkanten mooi bruin zijn en het midden nog wat licht van kleur dan zijn ze klaar.
Uit de oven de koekjes onmiddellijk met een pallet los steken en op een zuiver plaat leggen.
Je kunt ze ook over een borstelsteel laten afkoelen dan krijg je ronde buisjes.
De bakplaat telkens opnieuw bestrijken met boter.
Droog, goed afgesloten bewaren (liefst metalen koekendoos).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de boter zacht in de microgolfoven, met de suiker, vanillesuiker, kaneel en zout machinaal cremen (tot de massa wit kleurt).
Water toevoegen en kort mengen, gezeefde bloem toevoegen en goed/kort mengen.
Spatel de amandelschilfers voorzichtig onder de botermassa.
Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter en plaats heel even in de koeling.
Schep kleine hoopjes (een gevulde eetlepel) op de bakplaat ver genoeg van elkaar want vloeit in de oven uit elkaar.
Afbakken in een voorverwarmde oven 175°C gedurende ong. 7 minuten.
Als de buitenkanten mooi bruin zijn en het midden nog wat licht van kleur dan zijn ze klaar.
Uit de oven de koekjes onmiddellijk met een pallet los steken en op een zuiver plaat leggen.
Je kunt ze ook over een borstelsteel laten afkoelen dan krijg je ronde buisjes.
De bakplaat telkens opnieuw bestrijken met boter.
Droog, goed afgesloten bewaren (liefst metalen koekendoos).