
Per 24 st:
25 g Rozijnen
25 g Cranberry
25 g Noten
250 g Havermout
125 g Melkerijboter
175 g Bruine kandijsuiker
50 g Suiker
1 theelepel Eieren
75 g Zelfrijzende bloem
Snuifje zout
1
Om te beginnen eerst de noten fijn hakken en de bakplaat insmeren met gesmolten bakboter.
2
Boter zacht maken, machinaal los kloppen met de suiker en kandijsuiker. Het ei toevoegen en opnieuw goed mengen. Voeg de bloem, zout toe en laat opnieuw rustig mengen.
3
Spatel nu de havermout er onder en dan de rozijnen, cranberry en noten.
4
Schep met een ijsschepper bolletjes (30gr.) op de bakplaat met een beetje plaats tussen. Druk ze een beetje plat met natte vingers.
5
Afbakken op 170 C. gedurende 12 minuten.
Ingrediënten
Per 24 st:
25 g Rozijnen
25 g Cranberry
25 g Noten
250 g Havermout
125 g Melkerijboter
175 g Bruine kandijsuiker
50 g Suiker
1 theelepel Eieren
75 g Zelfrijzende bloem
Snuifje zout