Bewaarwafeltjes

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 35 stuks:
 250 g Melkerijboter
 300 g Tarwebloem
 8 g Bakpoeder
 2 eetlepel Vanillesuiker zakje
 380 g Suiker
 250 g Eieren
 0,50 gal Halfvolle melk
 Olie
 Zout
 Citroenrasp
1

Melkerijboter zacht maken en machinaal cremen met de suiker.

2

Ei, melk, vanille-essence en citroenrasp (fijngehakte citroenschil met suiker koken tot een pasta) los kloppen.

3

Opgelet!!! Citroenrasp is sterk van smaak, zeer weinig gebruiken enkel een mespuntje.

4

Meng samen.

5

Bloem, bakpoeder zeven en een snuifje zout onder de massa spatelen.

6

Het niet te hete wafelijzer bestrijken met olie (de eerste keer is normaal voldoende), met een ijsschepper (normaal formaat) een afgestreken bolletje beslag in scheppen en goudgeel bakken.

7

Uit nemen met een vleesvork en laten afkoelen op een rooster.

8

Niet verpakken alvorens ze helemaal afgekoeld zijn.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 35 stuks:
 250 g Melkerijboter
 300 g Tarwebloem
 8 g Bakpoeder
 2 eetlepel Vanillesuiker zakje
 380 g Suiker
 250 g Eieren
 0,50 gal Halfvolle melk
 Olie
 Zout
 Citroenrasp

Aanwijzingen

1

Melkerijboter zacht maken en machinaal cremen met de suiker.

2

Ei, melk, vanille-essence en citroenrasp (fijngehakte citroenschil met suiker koken tot een pasta) los kloppen.

3

Opgelet!!! Citroenrasp is sterk van smaak, zeer weinig gebruiken enkel een mespuntje.

4

Meng samen.

5

Bloem, bakpoeder zeven en een snuifje zout onder de massa spatelen.

6

Het niet te hete wafelijzer bestrijken met olie (de eerste keer is normaal voldoende), met een ijsschepper (normaal formaat) een afgestreken bolletje beslag in scheppen en goudgeel bakken.

7

Uit nemen met een vleesvork en laten afkoelen op een rooster.

8

Niet verpakken alvorens ze helemaal afgekoeld zijn.

Notes

Bewaarwafeltjes