
Per 10 personen:
230 g Chocolade puur Callebaut
4 theelepel Eieren
100 g Suiker
450 g Slagroom 40%
1 stokje Gelatine 3gr.
1
De gelatine weken in koud water.
2
Chocolade smelten in de microgolfoven (op halve stand 15sec, omroeren, opnieuw 15sec, omroeren tot de chocolade gesmolten is).
3
Slagroom + 50 gr. suiker half opkloppen en even in de koeling plaatsen.
4
De eieren + 50 gr. suiker machinaal wit kloppen.
5
Gelatine uitknijpen en smelten in de microgolfoven.
6
Gelatine druppelsgewijs met een klopper onder de eieren spatelen.
7
Chocolade voorzichtig onder spatelen, slagroom voorzichtig onder spatelen.
8
In glazen spuiten en laten opstijven in de koelkast.
9
Afspuiten met slagroom en bovenop een chocolade garnituur.
10
Je mag eventueel de chocolade verhogen tot 500gr.
Ingrediënten
Per 10 personen:
230 g Chocolade puur Callebaut
4 theelepel Eieren
100 g Suiker
450 g Slagroom 40%
1 stokje Gelatine 3gr.