Advocaatmousse

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 12 personen:
 8 theelepel Eierdooiers
 100 g Suiker
 4 stokjes Gelatine
 50 g Cointreau
 400 g Advocaat vloeibaar
 500 g Slagroom 40%
1

Bereid advocaat (zie desserts).

2

Laat de gelatine weken ongeveer 5 minuten in koud water, slagroom met de helft van de suiker voor ¾ opkloppen.

3

De eidooiers met de andere helft van de suiker machinaal wit kloppen.

4

Vanaf nu is het belangrijk om alle grondstoffen bij je te hebben staan, alsook snel te werken.

5

De gelatineblaadjes uitknijpen, smelten in de microgolfoven en druppelsgewijs onder de advocaat roeren.

6

Spatel de advocaat onder de wit geklopte eidooiers.

7

Spatel deze massa onder de slagroom.

8

Spuit met een effen spuitmondje in de glazen, laten opstijven in de koelkast.

Afwerking:
9

Afwerken met een rossas slagroom en een chocolade garnituur.
Kan samen met chocolademousse geserveerd worden (advocaatmousse onderaan).

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 12 personen:
 8 theelepel Eierdooiers
 100 g Suiker
 4 stokjes Gelatine
 50 g Cointreau
 400 g Advocaat vloeibaar
 500 g Slagroom 40%

Aanwijzingen

1

Bereid advocaat (zie desserts).

2

Laat de gelatine weken ongeveer 5 minuten in koud water, slagroom met de helft van de suiker voor ¾ opkloppen.

3

De eidooiers met de andere helft van de suiker machinaal wit kloppen.

4

Vanaf nu is het belangrijk om alle grondstoffen bij je te hebben staan, alsook snel te werken.

5

De gelatineblaadjes uitknijpen, smelten in de microgolfoven en druppelsgewijs onder de advocaat roeren.

6

Spatel de advocaat onder de wit geklopte eidooiers.

7

Spatel deze massa onder de slagroom.

8

Spuit met een effen spuitmondje in de glazen, laten opstijven in de koelkast.

Afwerking:
9

Afwerken met een rossas slagroom en een chocolade garnituur.
Kan samen met chocolademousse geserveerd worden (advocaatmousse onderaan).

Notes

Advocaatmousse