Bereid advocaat (zie desserts).
Laat de gelatine weken ongeveer 5 minuten in koud water, slagroom met de helft van de suiker voor ¾ opkloppen.
De eidooiers met de andere helft van de suiker machinaal wit kloppen.
Vanaf nu is het belangrijk om alle grondstoffen bij je te hebben staan, alsook snel te werken.
De gelatineblaadjes uitknijpen, smelten in de microgolfoven en druppelsgewijs onder de advocaat roeren.
Spatel de advocaat onder de wit geklopte eidooiers.
Spatel deze massa onder de slagroom.
Spuit met een effen spuitmondje in de glazen, laten opstijven in de koelkast.
Afwerken met een rossas slagroom en een chocolade garnituur.
Kan samen met chocolademousse geserveerd worden (advocaatmousse onderaan).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bereid advocaat (zie desserts).
Laat de gelatine weken ongeveer 5 minuten in koud water, slagroom met de helft van de suiker voor ¾ opkloppen.
De eidooiers met de andere helft van de suiker machinaal wit kloppen.
Vanaf nu is het belangrijk om alle grondstoffen bij je te hebben staan, alsook snel te werken.
De gelatineblaadjes uitknijpen, smelten in de microgolfoven en druppelsgewijs onder de advocaat roeren.
Spatel de advocaat onder de wit geklopte eidooiers.
Spatel deze massa onder de slagroom.
Spuit met een effen spuitmondje in de glazen, laten opstijven in de koelkast.
Afwerken met een rossas slagroom en een chocolade garnituur.
Kan samen met chocolademousse geserveerd worden (advocaatmousse onderaan).