Aardbeien-yoghurtmousse

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 0,19 gal Aardbeienpuree Boiron
 0,19 gal Yoghurt
 0,28 gal Slagroom
 2,75 stokjes Gelatine
 93,75 g Suiker
 0,13 gal Aardbeienpuree Boiron [voor saus]
Saus :
1

Aardbeienpuree Boiron ontdooien of verse aardbeien opkoken met 25 gr. suiker en zeven door een fijne zeef.

2

Afkoelen in de koelkast.

3

De aardbeienpuree, yoghurt en suiker mengen tot de suiker opgelost is.

4

Gelatine weken in koud water, uitknijpen en smelten in de microgolfoven voor enkele seconden [tot deze opschuimt].

5

De slagroom half opkloppen.

6

De gelatine druppelsgewijs onder de massa spatelen en vervolgens de slagroom.

7

Verdelen met schenkkan over de potjes.

Afwerking:
8

Aardbeiensaus, rossas slagroom en een ¼ aardbei.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Per 10 personen:
 0,19 gal Aardbeienpuree Boiron
 0,19 gal Yoghurt
 0,28 gal Slagroom
 2,75 stokjes Gelatine
 93,75 g Suiker
 0,13 gal Aardbeienpuree Boiron [voor saus]

Aanwijzingen

Saus :
1

Aardbeienpuree Boiron ontdooien of verse aardbeien opkoken met 25 gr. suiker en zeven door een fijne zeef.

2

Afkoelen in de koelkast.

3

De aardbeienpuree, yoghurt en suiker mengen tot de suiker opgelost is.

4

Gelatine weken in koud water, uitknijpen en smelten in de microgolfoven voor enkele seconden [tot deze opschuimt].

5

De slagroom half opkloppen.

6

De gelatine druppelsgewijs onder de massa spatelen en vervolgens de slagroom.

7

Verdelen met schenkkan over de potjes.

Afwerking:
8

Aardbeiensaus, rossas slagroom en een ¼ aardbei.

Notes

Aardbeien-yoghurtmousse