
Per 10 personen:
1,13 l Halfvolle melk
156 g Dessertrijst
0,50 snufje Safraan 2gr.
Graeffe of kandijsuiker
1
De melk koken, zodra ze kookt de dessertrijst onder roeren en het vuur lager zetten.
2
Na 5 minuten nogmaals los roeren, saffraan toevoegen en deksel op zetten.
3
Tijdens het garen regelmatig omroeren.
4
Gaar pruttelen ong. 25 minuten, eventueel bij aanzetten na 20 minuten van het vuur en aan de kant met deksel er op laten verder garen.
5
Uitscheppen in potjes en laten afkoelen, zodra ze lauw zijn in de koeling plaatsen.
6
Pas afdekken als ze volledig afgekoeld zijn.
7
Suiker apart in potjes mee geven.
8
X-tra lekker als je per liter een vanillestok mee kookt.
CategorieMelkdessertenHACCP/AllergenenMelk
Ingrediënten
Per 10 personen:
1,13 l Halfvolle melk
156 g Dessertrijst
0,50 snufje Safraan 2gr.
Graeffe of kandijsuiker