Havermoutpap met appeltjes

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 112 g Havermout
 1,13 l Melk
 78,75 g Suiker
 250 g Appelmoes vers (ongezoet)
 0,25 theelepel Citroenen
 Kaneel
1

Bereid de dag ervoor de appelcompote: schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

2

Stoof de appelblokjes gaar met het sap van de citroen, snel afkoelen en in de koelkast plaatsen.

3

Breng de melk met de suiker aan de kook, zodra de melk kookt, zet op een lager vuur en strooi al roerend de havermout onder de melk.

4

Terug al roerend aan de kook brengen, zet het vuur lager en laat de havermout opzwellen (word dikker).

5

Draai het vuur uit en laat nog 5 min. trekken. Schep in de potjes en laat afkoelen, vervolgens in de koeling plaatsen.

6

Schep 1 eetlepel appelcompote op de potjes en bestrooi met een beetje kaneel.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per 10 personen:
 112 g Havermout
 1,13 l Melk
 78,75 g Suiker
 250 g Appelmoes vers (ongezoet)
 0,25 theelepel Citroenen
 Kaneel

Aanwijzingen

1

Bereid de dag ervoor de appelcompote: schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

2

Stoof de appelblokjes gaar met het sap van de citroen, snel afkoelen en in de koelkast plaatsen.

3

Breng de melk met de suiker aan de kook, zodra de melk kookt, zet op een lager vuur en strooi al roerend de havermout onder de melk.

4

Terug al roerend aan de kook brengen, zet het vuur lager en laat de havermout opzwellen (word dikker).

5

Draai het vuur uit en laat nog 5 min. trekken. Schep in de potjes en laat afkoelen, vervolgens in de koeling plaatsen.

6

Schep 1 eetlepel appelcompote op de potjes en bestrooi met een beetje kaneel.

Notes

Havermoutpap met appeltjes