Banketbakkersroom

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 1.4 l:
 1 l Halfvolle melk
 90 g Vanillepudding poeder (Imperiale)
 200 g Suiker
 2,50 theelepel Eieren
1

Het aantal eieren is afhankelijk van het gewicht van het ei:
- 35/45gr. = 3st.
- 55/65gr. = 2st.

2

¾ van de melk aan de kook brengen met de suiker, wanneer de melk kookt het vuur lager zetten.

3

De eieren, de puddingpoeder en de rest van de melk machinaal los kloppen tot er geen klontertjes meer in zitten.

4

Giet de massa al roerend bij de hete melk, even laten doorkoken en in een spoelbak plaatsen met koud water zodat de pudding zo snel mogelijk kan afkoelen.

5

Regelmatig omroeren zodat er geen vel kan vormen, als de pudding lauw is in een emmer scheppen en afdekken met plastiekfolie op de pudding.

6

Deksel op plaatsen en laten afkoelen in de koelkast.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per 1.4 l:
 1 l Halfvolle melk
 90 g Vanillepudding poeder (Imperiale)
 200 g Suiker
 2,50 theelepel Eieren

Aanwijzingen

1

Het aantal eieren is afhankelijk van het gewicht van het ei:
- 35/45gr. = 3st.
- 55/65gr. = 2st.

2

¾ van de melk aan de kook brengen met de suiker, wanneer de melk kookt het vuur lager zetten.

3

De eieren, de puddingpoeder en de rest van de melk machinaal los kloppen tot er geen klontertjes meer in zitten.

4

Giet de massa al roerend bij de hete melk, even laten doorkoken en in een spoelbak plaatsen met koud water zodat de pudding zo snel mogelijk kan afkoelen.

5

Regelmatig omroeren zodat er geen vel kan vormen, als de pudding lauw is in een emmer scheppen en afdekken met plastiekfolie op de pudding.

6

Deksel op plaatsen en laten afkoelen in de koelkast.

Notes

Banketbakkersroom