
1,25 kg Witloof
250 g Mayonaise vaste
3,75 g Gehakte peterselie
Peper en zout
1
Verwijder de verkleurde blaadjes van het witloof.
2
Halveer in de lengte, leg plat op de snijplank en geef insnijdingen tot bijna aan de achterkant.
3
Versnipper nu het witloof tot aan de harde bittere kern (niet gebruiken).
4
Doe het versneden witloof in een ruime spoelbak met koud water.
5
Wanneer al het witloof versneden is overscheppen in een 2de spoelbak met koud water, dit zorgt ervoor dat het witloof mooi wit blijft voor een langere tijd.
6
Schep over in een vergiet (gastronorm mand) en laat uitlekken, eventueel uitzwieren in een handdoek.
7
Meng de mayonaise er onder en smaak af met pezo.
8
Afwerken met gehakte peterselie.
Ingrediënten
1,25 kg Witloof
250 g Mayonaise vaste
3,75 g Gehakte peterselie
Peper en zout