Witloofsalade

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1,25 kg Witloof
 250 g Mayonaise vaste
 3,75 g Gehakte peterselie
 Peper en zout
1

Verwijder de verkleurde blaadjes van het witloof.

2

Halveer in de lengte, leg plat op de snijplank en geef insnijdingen tot bijna aan de achterkant.

3

Versnipper nu het witloof tot aan de harde bittere kern (niet gebruiken).

4

Doe het versneden witloof in een ruime spoelbak met koud water.

5

Wanneer al het witloof versneden is overscheppen in een 2de spoelbak met koud water, dit zorgt ervoor dat het witloof mooi wit blijft voor een langere tijd.

6

Schep over in een vergiet (gastronorm mand) en laat uitlekken, eventueel uitzwieren in een handdoek.

7

Meng de mayonaise er onder en smaak af met pezo.

8

Afwerken met gehakte peterselie.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

 1,25 kg Witloof
 250 g Mayonaise vaste
 3,75 g Gehakte peterselie
 Peper en zout

Aanwijzingen

1

Verwijder de verkleurde blaadjes van het witloof.

2

Halveer in de lengte, leg plat op de snijplank en geef insnijdingen tot bijna aan de achterkant.

3

Versnipper nu het witloof tot aan de harde bittere kern (niet gebruiken).

4

Doe het versneden witloof in een ruime spoelbak met koud water.

5

Wanneer al het witloof versneden is overscheppen in een 2de spoelbak met koud water, dit zorgt ervoor dat het witloof mooi wit blijft voor een langere tijd.

6

Schep over in een vergiet (gastronorm mand) en laat uitlekken, eventueel uitzwieren in een handdoek.

7

Meng de mayonaise er onder en smaak af met pezo.

8

Afwerken met gehakte peterselie.

Notes

Witloofsalade