Verwijder de bovenkant en onderkant van de rode biet en goed wassen in koud water.
Doe de rode biet, 200gr. suiker en 1 citroen in de helft gesneden in een ruime kookpot.
Plaats bovenop een bord zodat ze onder blijven en breng aan de kook.
Zodra het kookt op een lager vuurtje zetten en gaar laten pruttelen (ong. 1 uur naargelang de grootte).
Vervolgens de pot met de rode bieten in een spoelbak met koud water plaatsen zodat ze snel kunnen afkoelen.
Schil de rode bieten en snij ze in schijven van ong. 1cm dik (ev. geribbeld), doe ze in een goed afsluitbare bokaal of emmer met de laurier,rozemarijn en lookpasta.
Neem 0,4l. kookvocht van de rode biet, 200gr. suiker en azijn tot de suiker volledig is opgelost. Laat een beetje afkoelen en giet dan bovenop de rode biet.
Plaats bovenop een plastiek folietje en sluit af met een deksel.
Laat verder afkoelen in de koelkast en laat tenminste 10 dagen trekken.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwijder de bovenkant en onderkant van de rode biet en goed wassen in koud water.
Doe de rode biet, 200gr. suiker en 1 citroen in de helft gesneden in een ruime kookpot.
Plaats bovenop een bord zodat ze onder blijven en breng aan de kook.
Zodra het kookt op een lager vuurtje zetten en gaar laten pruttelen (ong. 1 uur naargelang de grootte).
Vervolgens de pot met de rode bieten in een spoelbak met koud water plaatsen zodat ze snel kunnen afkoelen.
Schil de rode bieten en snij ze in schijven van ong. 1cm dik (ev. geribbeld), doe ze in een goed afsluitbare bokaal of emmer met de laurier,rozemarijn en lookpasta.
Neem 0,4l. kookvocht van de rode biet, 200gr. suiker en azijn tot de suiker volledig is opgelost. Laat een beetje afkoelen en giet dan bovenop de rode biet.
Plaats bovenop een plastiek folietje en sluit af met een deksel.
Laat verder afkoelen in de koelkast en laat tenminste 10 dagen trekken.