
1 kg Verse rode biet
350 g Suiker
2 theelepel Citroenen
Pezo
Daags voordien:
1
Was de rode bieten en 1 citroen snij boven en onderkant er af.
2
In een kookpot volledig onder zetten met 300gr. suiker en pezo.
3
Kook de rode biet gaar (pruttelen, grote kan 1u. duren), wanneer een mesje er vlot in kan worden geprikt tot de kern dan is die gaar (niet te vaak prikken).
4
Plaats de kookpot in een spoelbak met koud water zodat deze snel afkoelen.
5
Dek af en plaats in de koelkast.
Dag zelf :
6
Haal de rode bieten uit het vocht en schil ze (draag handschoenen).
7
Versnijd ze in balkjes of gewafelde julienne.
8
Breng op smaak met 50gr. suiker, sap van 1 citroen en pezo.
9
Voorzichtig onder elkaar mengen.
CategorieSalades
Ingrediënten
1 kg Verse rode biet
350 g Suiker
2 theelepel Citroenen
Pezo