Was de rode bieten en 1 citroen snij boven en onderkant er af.
In een kookpot volledig onder zetten met 300gr. suiker en pezo.
Kook de rode biet gaar (pruttelen, grote kan 1u. duren), wanneer een mesje er vlot in kan worden geprikt tot de kern dan is die gaar (niet te vaak prikken).
Plaats de kookpot in een spoelbak met koud water zodat deze snel afkoelen.
Dek af en plaats in de koelkast.
Haal de rode bieten uit het vocht en schil ze (draag handschoenen).
Versnijd ze in balkjes of gewafelde julienne.
Breng op smaak met 50gr. suiker, sap van 1 citroen en pezo.
Voorzichtig onder elkaar mengen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was de rode bieten en 1 citroen snij boven en onderkant er af.
In een kookpot volledig onder zetten met 300gr. suiker en pezo.
Kook de rode biet gaar (pruttelen, grote kan 1u. duren), wanneer een mesje er vlot in kan worden geprikt tot de kern dan is die gaar (niet te vaak prikken).
Plaats de kookpot in een spoelbak met koud water zodat deze snel afkoelen.
Dek af en plaats in de koelkast.
Haal de rode bieten uit het vocht en schil ze (draag handschoenen).
Versnijd ze in balkjes of gewafelde julienne.
Breng op smaak met 50gr. suiker, sap van 1 citroen en pezo.
Voorzichtig onder elkaar mengen.