
Per liter:
33 g Garnaalkoppen
108,33 g Uien net.
108,33 g Wortelen net.
133,33 g Tomatenpuree
0,33 theelepel teentje look
0,67 gal Witte wijn
1 stokje Laurier
25 g Visbouillon poeder Knorr
58,33 g Roux
0,08 gal Cognac
50 g Grijze garnalen
0,17 gal Room 20%
Peper van de molen/zout
Water
Een weinig olijfolie
1
Reinig de wortel en ui en snij in grove stukken. Fruit de garnaalkoppen in de hete olijfolie, vervolgens de groenten toevoegen en mee fruiten.
2
Wanneer de groenten glazig zijn de tomatenpuree toevoegen en al roerend meestoven tot deze van rood naar oranje kleurt. Blussen met de witte wijn en water.
3
Voeg de look, laurier, peper van de molen en visbouillon toe en laat rustig pruttelen voor 2 uur, regelmatig het water terug aanvullen.
4
Passeren door een puntzeef, opnieuw aan de kook brengen en binden met de roux. Cognac en room onder roeren [niet meer koken], nogmaals afsmaken. Afwerken op het allerlaatste moment met grijze garnalen en een plukje peterselie.
Tip:
5
je kan de soep ook bereiden met de schalen van kreeft.
CategorieRoomsoepenHACCP/AllergenenGluten, Melk, Schaaldieren, Selder, Soja, Vis, Weekdieren
Ingrediënten
Per liter:
33 g Garnaalkoppen
108,33 g Uien net.
108,33 g Wortelen net.
133,33 g Tomatenpuree
0,33 theelepel teentje look
0,67 gal Witte wijn
1 stokje Laurier
25 g Visbouillon poeder Knorr
58,33 g Roux
0,08 gal Cognac
50 g Grijze garnalen
0,17 gal Room 20%
Peper van de molen/zout
Water
Een weinig olijfolie