Garnalensoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 33 g Garnaalkoppen
 108,33 g Uien net.
 108,33 g Wortelen net.
 133,33 g Tomatenpuree
 0,33 theelepel teentje look
 0,67 gal Witte wijn
 1 stokje Laurier
 25 g Visbouillon poeder Knorr
 58,33 g Roux
 0,08 gal Cognac
 50 g Grijze garnalen
 0,17 gal Room 20%
 Peper van de molen/zout
 Water
 Een weinig olijfolie
1

Reinig de wortel en ui en snij in grove stukken. Fruit de garnaalkoppen in de hete olijfolie, vervolgens de groenten toevoegen en mee fruiten.

2

Wanneer de groenten glazig zijn de tomatenpuree toevoegen en al roerend meestoven tot deze van rood naar oranje kleurt. Blussen met de witte wijn en water.

3

Voeg de look, laurier, peper van de molen en visbouillon toe en laat rustig pruttelen voor 2 uur, regelmatig het water terug aanvullen.

4

Passeren door een puntzeef, opnieuw aan de kook brengen en binden met de roux. Cognac en room onder roeren [niet meer koken], nogmaals afsmaken. Afwerken op het allerlaatste moment met grijze garnalen en een plukje peterselie.

Tip:
5

je kan de soep ook bereiden met de schalen van kreeft.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , ,

Ingrediënten

Per liter:
 33 g Garnaalkoppen
 108,33 g Uien net.
 108,33 g Wortelen net.
 133,33 g Tomatenpuree
 0,33 theelepel teentje look
 0,67 gal Witte wijn
 1 stokje Laurier
 25 g Visbouillon poeder Knorr
 58,33 g Roux
 0,08 gal Cognac
 50 g Grijze garnalen
 0,17 gal Room 20%
 Peper van de molen/zout
 Water
 Een weinig olijfolie

Aanwijzingen

1

Reinig de wortel en ui en snij in grove stukken. Fruit de garnaalkoppen in de hete olijfolie, vervolgens de groenten toevoegen en mee fruiten.

2

Wanneer de groenten glazig zijn de tomatenpuree toevoegen en al roerend meestoven tot deze van rood naar oranje kleurt. Blussen met de witte wijn en water.

3

Voeg de look, laurier, peper van de molen en visbouillon toe en laat rustig pruttelen voor 2 uur, regelmatig het water terug aanvullen.

4

Passeren door een puntzeef, opnieuw aan de kook brengen en binden met de roux. Cognac en room onder roeren [niet meer koken], nogmaals afsmaken. Afwerken op het allerlaatste moment met grijze garnalen en een plukje peterselie.

Tip:
5

je kan de soep ook bereiden met de schalen van kreeft.

Notes

Garnalensoep