
Per liter:
133 g Soepgroenten groen dv.
3 g Currypoeder
10 g Kippenbouillon Knorr
25 g Roux
0,67 gal Halfvolle melk
80 g Braadkip
Peterselie dv.
0,17 gal Room
PeZo
Water
1
Daags voordien een kippenbouillon van de 2 braadkippen bereiden (zie kippenbouillon), koelen en afgedekt in de koeling plaatsen.
2
De soepgroenten, verse gezeefde kippenbouillon, currypoeder, kippenbouillon Knorr, melk en water aan de kook brengen.
3
Intussen de kippen pellen en het zuivere (geen beentjes!!!) kippenvlees nog even in de koeling plaatsen.
4
Soep mixen en intussen roux (en eventueel nog curry) toevoegen tot de soep gebonden (dikker) is.
5
Room toevoegen en nogmaals afsmaken.
6
Het kippenvlees aan de soep toevoegen en even laten opwarmen.
Afwerking:
7
met gehakte peterselie en verdelen
Ingrediënten
Per liter:
133 g Soepgroenten groen dv.
3 g Currypoeder
10 g Kippenbouillon Knorr
25 g Roux
0,67 gal Halfvolle melk
80 g Braadkip
Peterselie dv.
0,17 gal Room
PeZo
Water