Wortel-mangosoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Wortelen
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 133 g Grote uien
 117 g Rijpe mango
 0,10 theelepel Rijpe mango garnituur
 PeZo
 Water
 (Gember)
1

De wortelen, uien, kippenbouillon, peper en heet water aan de kook brengen.

2

½ Uur voor afwerking de mango toevoegen en gaar koken.

3

Mixen en passeren door een puntzeef, afsmaken met pezo.

4

Afwerken met dobbelsteentjes van mango.

5

Tip: de rijpe mango kan je ook vervangen door 117g. mangopuree (Boiron) uit de diepvries. Deze zet je de dag ervoor in de koelkast om te ontdooien. Doe de mangopuree bij de soep wanneer al de groenten gaar gekookt zijn, laat even opkoken en mix dan de soep enz.

6

Eventueel afweken met een weinig koriander.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Wortelen
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 133 g Grote uien
 117 g Rijpe mango
 0,10 theelepel Rijpe mango garnituur
 PeZo
 Water
 (Gember)

Aanwijzingen

1

De wortelen, uien, kippenbouillon, peper en heet water aan de kook brengen.

2

½ Uur voor afwerking de mango toevoegen en gaar koken.

3

Mixen en passeren door een puntzeef, afsmaken met pezo.

4

Afwerken met dobbelsteentjes van mango.

5

Tip: de rijpe mango kan je ook vervangen door 117g. mangopuree (Boiron) uit de diepvries. Deze zet je de dag ervoor in de koelkast om te ontdooien. Doe de mangopuree bij de soep wanneer al de groenten gaar gekookt zijn, laat even opkoken en mix dan de soep enz.

6

Eventueel afweken met een weinig koriander.

Notes

Wortel-mangosoep