Witloofsoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 200 g Witloof
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 0,67 gal Halfvolle melk
 11,67 g Roux
 Gehakte peterselie
 PeZo
 Water
 2,50 g Suiker
1

De soepgroenten, kippenbouillon Knorr en peper met heet water aan de kook brengen.

2

De bittere kern uit het witloof verwijderen.

3

Zodra de soep kookt 4/5 van het witloof in stukken toevoegen.

4

½ Uur voor afwerking van de soep de halfvolle melk toevoegen en aan de kook brengen.

5

De soep mixen en afsmaken met pezo.

6

Soep mixen, binden met roux en nogmaals afsmaken.

Garnituur:
7

Snij het overige 1/5 in heel fijne reepjes en beetgaar stoven met een klontje boter, afsmaken met pezo. Afwerken met gehakte peterselie en het witloof.

CategorieHACCP/Allergenen, , ,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 200 g Witloof
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 0,67 gal Halfvolle melk
 11,67 g Roux
 Gehakte peterselie
 PeZo
 Water
 2,50 g Suiker

Aanwijzingen

1

De soepgroenten, kippenbouillon Knorr en peper met heet water aan de kook brengen.

2

De bittere kern uit het witloof verwijderen.

3

Zodra de soep kookt 4/5 van het witloof in stukken toevoegen.

4

½ Uur voor afwerking van de soep de halfvolle melk toevoegen en aan de kook brengen.

5

De soep mixen en afsmaken met pezo.

6

Soep mixen, binden met roux en nogmaals afsmaken.

Garnituur:
7

Snij het overige 1/5 in heel fijne reepjes en beetgaar stoven met een klontje boter, afsmaken met pezo. Afwerken met gehakte peterselie en het witloof.

Notes

Witloofsoep