
Per liter:
200 g Soepgroenten groen dv.
0,75 theelepel Waterkers groot blad bussel
12,50 g Kippenbouillon Knorr
20 g Blanke roux
0,30 gal Room 20%
PeZo
Water
1
1,5 bussels waterkers = 230 gr. netto
2
Was de waterkers grondig en snij de bussels in stukken.
3
Zet de soepgroenten, kippenbouillon Knorr, peper op in heet water en breng aan de kook.
4
Zodra de soepgroenten gaar zijn de soep mixen met de roux tot gewenste dikte. Neem de mixer er even uit en voeg de waterkers toe, na 5 min. de soep verder fijn mixen (dit zorgt ervoor dat de soep mooi groen blijft).
5
Zet het vuur lager en roer de room er onder, smaak nogmaals af. Eventueel passeren door een puntzeef en afwerken met enkele plukjes waterkers
CategoriePureesoepenHACCP/AllergenenGluten, Melk, Selder, Soja
Ingrediënten
Per liter:
200 g Soepgroenten groen dv.
0,75 theelepel Waterkers groot blad bussel
12,50 g Kippenbouillon Knorr
20 g Blanke roux
0,30 gal Room 20%
PeZo
Water