Praagse aardappelsoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 200 g Rundsbouillie
 133 g Wortel
 0,07 theelepel Grote uien
 0,13 theelepel Selderstengel met blad
 0,17 theelepel Laurierblaadjes
 133 g Preiblad (groen)
 133 g Soepgroenten groen dv.
 200 g Aardappelen
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 0,17 fl oz Lookpasta
 0,02 pint Bladpeterselie
 0,67 gal Halfvolle melk
 42 g Brunoise Ardo dv.
 Thijm
 Pezo
 Water
1

1 dag ervoor

2

Bereiding bouillon:

3

Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.

4

Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.

5

Nadat de boullie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout. Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.

6

Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen. Afdekken en in de koeling plaatsen.

7

De soepgroenten, de bouillon (eerst door een zeef passeren), kippenbouillon Knorr, aardappelen, lookpasta en peper opzetten met heet water.

8

De soep gaar koken, intussen de brunoise even stoven in een weinig olie, afsmaken met pezo.

9

De rundsboullie opkuisen en in blokjes snijden.

10

Melk (of room) bij de soep doen en mixen tot een gladde soep, afsmaken met pezo.

11

Blokjes van rundsboullie en brunoise bij de soep en even opkoken, verdelen en bovenop grof gehakte bladpeterselie.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per liter:
 200 g Rundsbouillie
 133 g Wortel
 0,07 theelepel Grote uien
 0,13 theelepel Selderstengel met blad
 0,17 theelepel Laurierblaadjes
 133 g Preiblad (groen)
 133 g Soepgroenten groen dv.
 200 g Aardappelen
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 0,17 fl oz Lookpasta
 0,02 pint Bladpeterselie
 0,67 gal Halfvolle melk
 42 g Brunoise Ardo dv.
 Thijm
 Pezo
 Water

Aanwijzingen

1

1 dag ervoor

2

Bereiding bouillon:

3

Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.

4

Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.

5

Nadat de boullie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout. Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.

6

Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen. Afdekken en in de koeling plaatsen.

7

De soepgroenten, de bouillon (eerst door een zeef passeren), kippenbouillon Knorr, aardappelen, lookpasta en peper opzetten met heet water.

8

De soep gaar koken, intussen de brunoise even stoven in een weinig olie, afsmaken met pezo.

9

De rundsboullie opkuisen en in blokjes snijden.

10

Melk (of room) bij de soep doen en mixen tot een gladde soep, afsmaken met pezo.

11

Blokjes van rundsboullie en brunoise bij de soep en even opkoken, verdelen en bovenop grof gehakte bladpeterselie.

Notes

Praagse aardappelsoep