
Per liter:
67 g Soepgroenten groen
117 g Gedroogde spliterwten
10 g Kippenbouillon Knorr
17 g Aardappelen
5 g Rookworst
30 g Halfvolle melk
PeZo
Water
1
1 dag voor bereiding van de soep de spliterwten met een dubbele hoeveelheid water laten weken in de koelkast.
2
De spliterwten afgieten en afspoelen met stromend koud water.
3
De soepgroenten, de geweekte spliterwten, aardappelen, kippenbouillon Knorr en peper opzetten in heet water en aan de kook brengen.
4
Regelmatig afschuimen en dan omroeren, brand snel aan.
5
Intussen het vel van de rookworst verwijderen en in blokjes snijden.
6
Als de erwten gaar zijn de soep mixen en afsmaken met zout.
7
Nogmaals mixen met staafmixer door een puntzeef.
Garnituur:
8
de blokjes rookworst even opwarmen in de soep.
CategoriePureesoepenHACCP/AllergenenMelk, Selder
Ingrediënten
Per liter:
67 g Soepgroenten groen
117 g Gedroogde spliterwten
10 g Kippenbouillon Knorr
17 g Aardappelen
5 g Rookworst
30 g Halfvolle melk
PeZo
Water