
Per liter:
67 g Soepgroenten groen
167 g Courgetten
7,50 g Kippenbouillon Knorr
0,67 gal Halfvolle melk
7,50 g Maïzena
0,10 theelepel Courgetten garnituur
PeZo
Water
1
Zet de groene soepgroenten, kippenbouillon, peper op met heet water en breng aan de kook.
2
Intussen de courgettes reinigen, wassen en in kleine blokjes snijden.
3
Voeg de melk, courgettes blokjes toe en kook beetgaar.
4
Fijn mixen en binden met een maïzenapapje (maïzena opgelost in weinig water).
5
Even opkoken, afsmaken en verdelen.
6
Was en versnijd 0.1 st. courgette in blokjes van 0,5cm, stoof ze kort met een scheutje olie, voeg toe aan de soep als garnituur.
7
Eventueel apart blokjes kruidenkaas (vb.: Boursin) bij geven om te laten smelten in de soep (in het bord).
Ingrediënten
Per liter:
67 g Soepgroenten groen
167 g Courgetten
7,50 g Kippenbouillon Knorr
0,67 gal Halfvolle melk
7,50 g Maïzena
0,10 theelepel Courgetten garnituur
PeZo
Water