De dag voordien de champignons wassen, laten uitlekken en in schijfjes van 0,5cm. snijden.
Op zetten met halfvolle melk en pezo, afdekken met boterpapier, bordje bovenop leggen en deksel er op.
Gaarkoken en snel afkoelen (pot in een spoelbak met koud water zetten).
Bordje en boterpapier verwijderen en in een emmertje in de koeling plaatsen.
Champignonfond, soepgroenten, kippenbouillon, peper en water op zetten en aan de kook brengen.
Als de groenten gaar zijn mixen met champignonpoeder daarna binden met de blanke roux.
Afsmaken met pezo, champignons toevoegen en even laten opkoken.
Afwerken met gehakte peterselie.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De dag voordien de champignons wassen, laten uitlekken en in schijfjes van 0,5cm. snijden.
Op zetten met halfvolle melk en pezo, afdekken met boterpapier, bordje bovenop leggen en deksel er op.
Gaarkoken en snel afkoelen (pot in een spoelbak met koud water zetten).
Bordje en boterpapier verwijderen en in een emmertje in de koeling plaatsen.
Champignonfond, soepgroenten, kippenbouillon, peper en water op zetten en aan de kook brengen.
Als de groenten gaar zijn mixen met champignonpoeder daarna binden met de blanke roux.
Afsmaken met pezo, champignons toevoegen en even laten opkoken.
Afwerken met gehakte peterselie.