
1,25 kg Witloof
450 g Hesp
700 g Kalfsgehakt
Bechamel:
1,50 l Halfvolle melk
200 g Blanke roux
100 g Gemalen kaas 40%
PeZo
Nootmuskaat
Garnituur:
250 g Gemalen kaas 40%
1
Het kalfsgehakt mengen met de andere grondstoffen tot een homogene massa.
(de handen afspoelen met koud water, dit voorkomt kleven aan de handen)
2
Een hoeveelheid rond kneden en in een rechthoekige cake vorm (1L.) gooien (de vorm eerst met koud water nat maken, dit maakt het ontvormen makkelijker).
3
Bakplaat inboteren en het vleesbrood hierop uitstorten.
4
Het vleesbrood mooi glad strijken met koud water (met de handen).
5
Afbakken op 170°C gedurende 1 uur (kerntemperatuur 70°C.).
6
Even warm laten rusten alvorens te versnijden.
CategorieVleesgerechtenHACCP/AllergenenGluten, Melk, Selder, Soja
Ingrediënten
1,25 kg Witloof
450 g Hesp
700 g Kalfsgehakt
Bechamel:
1,50 l Halfvolle melk
200 g Blanke roux
100 g Gemalen kaas 40%
PeZo
Nootmuskaat
Garnituur:
250 g Gemalen kaas 40%