Aardappelen schillen, in plakken snijden van 1cm. en beetgaar steamen ( 15 minuten).
Aubergines wassen, in de lengte snijden 1cm. dik, bestrooien met zout en een half uur laten trekken.
Afspoelen, droog deppen, goudbruin bakken in hete olie en laten uitlekken op papier.
De uien reinigen en fijn versnipperen.
Stoof het lamsgehakt fijn (verkruimelen) in een braadpan zonder vetstof, uien toevoegen en mee stoven.
Voeg de fijn gehakte oregano, kaneel, kippenbouillon, lookpasta, tomatenblokjes, tomatenpuree toe en even omroeren.
Blussen met een weinig water en de saus gaar laten pruttelen.
Los het aardappelzetmeel op in een weinig water en bind de saus.
Bereid een bechamel van 8L. melk (zie bechamelsaus).
Bestrijk een ovenschotel met boter en vul aan volgens schema.
- gemalen kaas
- bechamel
- aardappelen
- aubergine
- lams/tomatensaus
- aubergine
- lams/tomatensaus
- aardappelen
Afbakken op 175°C gedurende 40 minuten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Aardappelen schillen, in plakken snijden van 1cm. en beetgaar steamen ( 15 minuten).
Aubergines wassen, in de lengte snijden 1cm. dik, bestrooien met zout en een half uur laten trekken.
Afspoelen, droog deppen, goudbruin bakken in hete olie en laten uitlekken op papier.
De uien reinigen en fijn versnipperen.
Stoof het lamsgehakt fijn (verkruimelen) in een braadpan zonder vetstof, uien toevoegen en mee stoven.
Voeg de fijn gehakte oregano, kaneel, kippenbouillon, lookpasta, tomatenblokjes, tomatenpuree toe en even omroeren.
Blussen met een weinig water en de saus gaar laten pruttelen.
Los het aardappelzetmeel op in een weinig water en bind de saus.
Bereid een bechamel van 8L. melk (zie bechamelsaus).
Bestrijk een ovenschotel met boter en vul aan volgens schema.
- gemalen kaas
- bechamel
- aardappelen
- aubergine
- lams/tomatensaus
- aubergine
- lams/tomatensaus
- aardappelen
Afbakken op 175°C gedurende 40 minuten.