Meng het kalfsgehakt, eieren, aardappelzetmeel en paneermeel machinaal tot een homogene massa.
Schep met een kleine ijsschepper balletjes, rol dit verder mooi rond (als je de handen of handschoenen even afspoelt onder koud water dan blijft het gehakt niet aan de handen kleven).
De uien reinigen en versnipperen, de rozijnen afspoelen onder koud stromend water.
Bak de gehaktballen mooi bruin, schep ze in een ruime kookpot en plaats ze aan de kant.
Bak en kleur vervolgens de uien. Blussen met water en voeg de Luikse siroop, Candico siroop, vleesbouillon, laurier en peper toe en laat even los koken.
Doe de massa in een ruime kookpot en laat zachtjes pruttelen tot de uien gaar zijn.
Voeg de rozijnen, gehaktballen toe en laat rustig pruttelen tot ze gaar zijn.
Bind voorzichtig met de bruine roux, smaak af met pezo en houd warm.
Serveren met appelmoes en aardappelpuree of kroketten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng het kalfsgehakt, eieren, aardappelzetmeel en paneermeel machinaal tot een homogene massa.
Schep met een kleine ijsschepper balletjes, rol dit verder mooi rond (als je de handen of handschoenen even afspoelt onder koud water dan blijft het gehakt niet aan de handen kleven).
De uien reinigen en versnipperen, de rozijnen afspoelen onder koud stromend water.
Bak de gehaktballen mooi bruin, schep ze in een ruime kookpot en plaats ze aan de kant.
Bak en kleur vervolgens de uien. Blussen met water en voeg de Luikse siroop, Candico siroop, vleesbouillon, laurier en peper toe en laat even los koken.
Doe de massa in een ruime kookpot en laat zachtjes pruttelen tot de uien gaar zijn.
Voeg de rozijnen, gehaktballen toe en laat rustig pruttelen tot ze gaar zijn.
Bind voorzichtig met de bruine roux, smaak af met pezo en houd warm.
Serveren met appelmoes en aardappelpuree of kroketten.