Gevulde tomaat

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 10 theelepel Tomaten
 1,13 kg Kalfsgehakt
 31,25 g Paneermeel
 31,25 g Aardappelzetmeel
 1,25 theelepel Eieren
 188 g Uien
1

Het kalfsgehakt samen met aardappelzetmeel, eieren, paneermeel machinaal los kloppen.

2

Uien reinigen, fijn snipperen, gaar stoven in boter en op lage stand onder het gehakt mengen.

3

De onderkant van de tomaat af snijden en bewaren, dit wordt het deksel van de gevulde tomaat.

4

De tomaten uithollen (het vruchtvlees even opkoken/zeven voor de tomatensaus) en vullen met het gehakt (met een ijsschepper 1 bol in duwen en 1bol bovenop vastduwen) deksel op het gehakt.

5

Afbakken gedurende 30 Minutes op 170°C.

6

Serveren met tomatensaus (zie sauzen) en puree

Ingrediënten

 10 theelepel Tomaten
 1,13 kg Kalfsgehakt
 31,25 g Paneermeel
 31,25 g Aardappelzetmeel
 1,25 theelepel Eieren
 188 g Uien

Aanwijzingen

1

Het kalfsgehakt samen met aardappelzetmeel, eieren, paneermeel machinaal los kloppen.

2

Uien reinigen, fijn snipperen, gaar stoven in boter en op lage stand onder het gehakt mengen.

3

De onderkant van de tomaat af snijden en bewaren, dit wordt het deksel van de gevulde tomaat.

4

De tomaten uithollen (het vruchtvlees even opkoken/zeven voor de tomatensaus) en vullen met het gehakt (met een ijsschepper 1 bol in duwen en 1bol bovenop vastduwen) deksel op het gehakt.

5

Afbakken gedurende 30 Minutes op 170°C.

6

Serveren met tomatensaus (zie sauzen) en puree

Notes

Gevulde tomaat