Wok van kip met honing en koriander

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 0,67 gal Olie
 67 g Wortelen
 53 g Paprika 3 kleuren
 200 g Champignons
 200 g Sojascheuten
 40 g Sluimerwten
 1,30 kg Kippenragout filet
 2 theelepel Courgetten
 400 g Bloemkool
  pint Koriander
 267 g Honing
 PeZo
1

Champignons in schijfjes snijden, bloemkool in roosjes verdelen, courgettes in wafel snijden en wortelen in grove julienne.

2

Sluimererwten, sojascheuten wassen en even laten uitlekken.

3

De groenten kan je aanpassen aan het seizoen.

4

De koriander wassen en grof hakken.

5

De kippenragout licht kleuren in olie, kruiden met peper en zout.

6

Honing toevoegen en de kip al roerend laten karamelliseren (niet verbranden).
Uit de pan scheppen en even aan de kant bewaren. Pan even uitspoelen met water/zuiver maken alvorens de groenten te wokken
(zoniet zullen de bakresten van de honing verbranden).

7

De groenten wokken in olie, eerst de wortelen en bloemkool. Indien de groenten beginnen te kleuren een pollepeltje water toevoegen.
Nu de paprika en courgetten toevoegen en blijven omroeren.
Als laatst de sojascheuten, champignons en sluimererwten. Vervolgens  kippenblokjes toevoegen, omroeren en nogmaals afsmaken.

8

Koriander onder mengen.

9

Serveren met rijst (currysaus).

Categorie, HACCP/Allergenen

Ingrediënten

 0,67 gal Olie
 67 g Wortelen
 53 g Paprika 3 kleuren
 200 g Champignons
 200 g Sojascheuten
 40 g Sluimerwten
 1,30 kg Kippenragout filet
 2 theelepel Courgetten
 400 g Bloemkool
  pint Koriander
 267 g Honing
 PeZo

Aanwijzingen

1

Champignons in schijfjes snijden, bloemkool in roosjes verdelen, courgettes in wafel snijden en wortelen in grove julienne.

2

Sluimererwten, sojascheuten wassen en even laten uitlekken.

3

De groenten kan je aanpassen aan het seizoen.

4

De koriander wassen en grof hakken.

5

De kippenragout licht kleuren in olie, kruiden met peper en zout.

6

Honing toevoegen en de kip al roerend laten karamelliseren (niet verbranden).
Uit de pan scheppen en even aan de kant bewaren. Pan even uitspoelen met water/zuiver maken alvorens de groenten te wokken
(zoniet zullen de bakresten van de honing verbranden).

7

De groenten wokken in olie, eerst de wortelen en bloemkool. Indien de groenten beginnen te kleuren een pollepeltje water toevoegen.
Nu de paprika en courgetten toevoegen en blijven omroeren.
Als laatst de sojascheuten, champignons en sluimererwten. Vervolgens  kippenblokjes toevoegen, omroeren en nogmaals afsmaken.

8

Koriander onder mengen.

9

Serveren met rijst (currysaus).

Notes

Wok van kip met honing en koriander