Paella met kalkoen en chorizo

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd9 minutenTotale tijd11 minuten
 0,50 kg Rijst parboiled
 5 theelepel Tomaten
 188 g Erwten Ardo dv.
 125 g Wortelen
 1,80 theelepel Grote uien
 0,62 fl oz Lookpasta
 0,31 l Witte wijn
 28 g Saffraanpoeder
 31,25 g Kippenbouillon Knorr
 38 g Chorizo charcuterie
 0,75 kg Kalkoenblokjes (filet of bil) of kipfilet
 water
 Peterselie
 olie
 pezo
1

Reinig de uien en versnipper ze.

2

Schil de wortelen, versnijd ze in kleine blokjes.

3

Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.

4

Snij het kalkoenvlees in kleine blokjes en bak (kleur) deze kort in hete olie.

5

Verhit de pan en fruit in de hete olie de uien, rijst toevoegen en ¼ van de tomatenblokjes en even laten fruiten (gedurende het roeren).

6

Blus met de witte wijn en laat dit geheel verdampen.

7

Bevochtig met de helft van het water en voeg kippenbouillon, saffraan, peper en lookpasta toe.

8

Meng voortdurend en proef regelmatig hoe ver de rijst gaar is, voeg nu enkel water toe als alles bijna verdampt is.

9

Als de rijst half gaar is kalkoen, chorizo, wortelen toevoegen.

10

Tomatenblokjes en erwten op het laatst toevoegen en even verder garen.

11

Afsmaken met pezo.

12

Als de paella klaar is houd warm maar meng zo weinig en voorzichtig mogelijk.

13

Afwerken met gehakte peterselie.

Tip:
14

Saffraan kan gedeeltelijk vervangen worden door kurkuma. Ook de tomaten kunnen vervangen worden: 625 gr. tomatenblokjes blik.

Categorie, HACCP/Allergenen

Ingrediënten

 0,50 kg Rijst parboiled
 5 theelepel Tomaten
 188 g Erwten Ardo dv.
 125 g Wortelen
 1,80 theelepel Grote uien
 0,62 fl oz Lookpasta
 0,31 l Witte wijn
 28 g Saffraanpoeder
 31,25 g Kippenbouillon Knorr
 38 g Chorizo charcuterie
 0,75 kg Kalkoenblokjes (filet of bil) of kipfilet
 water
 Peterselie
 olie
 pezo

Aanwijzingen

1

Reinig de uien en versnipper ze.

2

Schil de wortelen, versnijd ze in kleine blokjes.

3

Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.

4

Snij het kalkoenvlees in kleine blokjes en bak (kleur) deze kort in hete olie.

5

Verhit de pan en fruit in de hete olie de uien, rijst toevoegen en ¼ van de tomatenblokjes en even laten fruiten (gedurende het roeren).

6

Blus met de witte wijn en laat dit geheel verdampen.

7

Bevochtig met de helft van het water en voeg kippenbouillon, saffraan, peper en lookpasta toe.

8

Meng voortdurend en proef regelmatig hoe ver de rijst gaar is, voeg nu enkel water toe als alles bijna verdampt is.

9

Als de rijst half gaar is kalkoen, chorizo, wortelen toevoegen.

10

Tomatenblokjes en erwten op het laatst toevoegen en even verder garen.

11

Afsmaken met pezo.

12

Als de paella klaar is houd warm maar meng zo weinig en voorzichtig mogelijk.

13

Afwerken met gehakte peterselie.

Tip:
14

Saffraan kan gedeeltelijk vervangen worden door kurkuma. Ook de tomaten kunnen vervangen worden: 625 gr. tomatenblokjes blik.

Notes

Paella met kalkoen en chorizo