Curry/Kipstoverij met champignons en tagliatelle

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd3 minutenKooktijd3 minutenTotale tijd6 minuten
 1,42 kg kippenragout
 71 g Champignons
 0,25 theelepel Ui
 0,50 theelepel wortel
 157 g Roux
 28,50 g Kippenbouillon Knorr
 85 g Tagliatelle
 2,80 gals Halfvolle melk
 1 ons lookpasta
 7,10 g Kerriepoeder
 zout
 water
1

Een dag voordien de champignons in schijfjes versnijden, opzetten met de halfvolle melk en pezo.

2

Afgedekt met boterpapier en deksel op het vuur plaatsen.

3

Als de champignons gaar zijn de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om ze zo snel mogelijk te laten afkoelen.

4

Boterpapier verwijderen, afdekken met plastiekfolie en in de koeling plaatsen.

5

De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen. Zodra het kookt in een spoelbak plaatsen en afspoelen met koud water.

6

Opnieuw opzetten met laurier, wortel, ui, peper, kippenbouillon, water en aan de kook brengen.

7

De kippenragout gaar laten pruttelen, de ui, laurier en wortel verwijderen en afgieten (vocht opvangen).

8

Bij de kippenbouillon het kookvocht van de champignons, kerriepoeder, lookpasta voegen en koken.

9

Afsmaken, een hoeveelheid afnemen voor de moslims, diëten en binden met een papje van water/aardappelzetmeel.

10

De grote hoeveelheid vocht wordt met behulp van de mixer met roux gebonden.

11

De gare kippenragout, champignons verdelen over de gewone en dieet saus.

12

Afwerken met gehakte peterselie en eventueel wat room.

13

Tagliatelle gaar koken in ruim gezouten water.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , ,

Ingrediënten

 1,42 kg kippenragout
 71 g Champignons
 0,25 theelepel Ui
 0,50 theelepel wortel
 157 g Roux
 28,50 g Kippenbouillon Knorr
 85 g Tagliatelle
 2,80 gals Halfvolle melk
 1 ons lookpasta
 7,10 g Kerriepoeder
 zout
 water

Aanwijzingen

1

Een dag voordien de champignons in schijfjes versnijden, opzetten met de halfvolle melk en pezo.

2

Afgedekt met boterpapier en deksel op het vuur plaatsen.

3

Als de champignons gaar zijn de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om ze zo snel mogelijk te laten afkoelen.

4

Boterpapier verwijderen, afdekken met plastiekfolie en in de koeling plaatsen.

5

De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen. Zodra het kookt in een spoelbak plaatsen en afspoelen met koud water.

6

Opnieuw opzetten met laurier, wortel, ui, peper, kippenbouillon, water en aan de kook brengen.

7

De kippenragout gaar laten pruttelen, de ui, laurier en wortel verwijderen en afgieten (vocht opvangen).

8

Bij de kippenbouillon het kookvocht van de champignons, kerriepoeder, lookpasta voegen en koken.

9

Afsmaken, een hoeveelheid afnemen voor de moslims, diëten en binden met een papje van water/aardappelzetmeel.

10

De grote hoeveelheid vocht wordt met behulp van de mixer met roux gebonden.

11

De gare kippenragout, champignons verdelen over de gewone en dieet saus.

12

Afwerken met gehakte peterselie en eventueel wat room.

13

Tagliatelle gaar koken in ruim gezouten water.

Notes

Curry/Kipstoverij met champignons en tagliatelle