
1 kg Scampi ontdarmd met schaal
800 g Licht gerookt spek netto
100 g Olijfolie
100 g Bakboter
4 fl oz Lookpasta
1,30 kg Tagliatelle dun (noedels)
pezo
1
De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen) of zo aankopen.
2
Gerookt spek ontzwoerden, kraakbeen verwijderen en in lardonds snijden.
3
De tagliatelle beetgaar koken in licht gezouten water met een scheutje olie, afgieten en onmiddellijk afspoelen met koud water.
4
Bak het spek lichtjes en schep uit de pan, doe olijfolie in de pan en bak de scampi’s kort. Doe de lookpasta erbij en laat even mee bakken.
5
Voeg het spek er terug bij met de voorgekookte tagliatelle.
6
Smaak af met zout en peper van de molen.
7
Snel serveren en eventueel wat gehakte peterselie bovenop strooien.
CategoriePasta, VisgerechtenHACCP/AllergenenMelk, Schaaldieren
Ingrediënten
1 kg Scampi ontdarmd met schaal
800 g Licht gerookt spek netto
100 g Olijfolie
100 g Bakboter
4 fl oz Lookpasta
1,30 kg Tagliatelle dun (noedels)
pezo