Tagliatelle met scampi en spek

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd2 minutenTotale tijd3 minuten
 1 kg Scampi ontdarmd met schaal
 800 g Licht gerookt spek netto
 100 g Olijfolie
 100 g Bakboter
 4 fl oz Lookpasta
 1,30 kg Tagliatelle dun (noedels)
 pezo
1

De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen) of zo aankopen.

2

Gerookt spek ontzwoerden, kraakbeen verwijderen en in lardonds snijden.

3

De tagliatelle beetgaar koken in licht gezouten water met een scheutje olie, afgieten en onmiddellijk afspoelen met koud water.

4

Bak het spek lichtjes en schep uit de pan, doe olijfolie in de pan en bak de scampi’s kort. Doe de lookpasta erbij en laat even mee bakken.

5

Voeg het spek er terug bij met de voorgekookte tagliatelle.

6

Smaak af met zout en peper van de molen.

7

Snel serveren en eventueel wat gehakte peterselie bovenop strooien.

Categorie, HACCP/Allergenen, Begrippen

Ingrediënten

 1 kg Scampi ontdarmd met schaal
 800 g Licht gerookt spek netto
 100 g Olijfolie
 100 g Bakboter
 4 fl oz Lookpasta
 1,30 kg Tagliatelle dun (noedels)
 pezo

Aanwijzingen

1

De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen) of zo aankopen.

2

Gerookt spek ontzwoerden, kraakbeen verwijderen en in lardonds snijden.

3

De tagliatelle beetgaar koken in licht gezouten water met een scheutje olie, afgieten en onmiddellijk afspoelen met koud water.

4

Bak het spek lichtjes en schep uit de pan, doe olijfolie in de pan en bak de scampi’s kort. Doe de lookpasta erbij en laat even mee bakken.

5

Voeg het spek er terug bij met de voorgekookte tagliatelle.

6

Smaak af met zout en peper van de molen.

7

Snel serveren en eventueel wat gehakte peterselie bovenop strooien.

Notes

Tagliatelle met scampi en spek