De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen) of zo aankopen.
Gerookt spek ontzwoerden, kraakbeen verwijderen en in lardonds snijden.
De tagliatelle beetgaar koken in licht gezouten water met een scheutje olie, afgieten en onmiddellijk afspoelen met koud water.
Bak het spek lichtjes en schep uit de pan, doe olijfolie in de pan en bak de scampi’s kort. Doe de lookpasta erbij en laat even mee bakken.
Voeg het spek er terug bij met de voorgekookte tagliatelle.
Smaak af met zout en peper van de molen.
Snel serveren en eventueel wat gehakte peterselie bovenop strooien.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen) of zo aankopen.
Gerookt spek ontzwoerden, kraakbeen verwijderen en in lardonds snijden.
De tagliatelle beetgaar koken in licht gezouten water met een scheutje olie, afgieten en onmiddellijk afspoelen met koud water.
Bak het spek lichtjes en schep uit de pan, doe olijfolie in de pan en bak de scampi’s kort. Doe de lookpasta erbij en laat even mee bakken.
Voeg het spek er terug bij met de voorgekookte tagliatelle.
Smaak af met zout en peper van de molen.
Snel serveren en eventueel wat gehakte peterselie bovenop strooien.