
2,88 kg Aardappelen
3,13 gals Halfvolle melk
500 g Gehakte spinazieporties dv.
31,25 g Melkerijboter
Nootmuskaat
pezo
1
De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18 minuten maar zorg dat ze mooi groen blijven.
2
Fijnmalen in de vleesmolen (of met staafmixer).
3
Melk en boter apart op het vuur zetten.
4
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
5
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
6
In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk, kruiden toevoegen en verder los kloppen (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).
7
Gesmolten boter toevoegen en nogmaals afsmaken.
8
Warm houden au bain-marie (niet te lang verwarmen anders kleurt de puree grijs).
CategorieAardappelgerechten, GroentengerechtenDieetbeperkingVegetarian
Ingrediënten
2,88 kg Aardappelen
3,13 gals Halfvolle melk
500 g Gehakte spinazieporties dv.
31,25 g Melkerijboter
Nootmuskaat
pezo