De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18 minuten maar zorg dat ze mooi groen blijven.
Fijnmalen in de vleesmolen (of met staafmixer).
Melk en boter apart op het vuur zetten.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk, kruiden toevoegen en verder los kloppen (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).
Gesmolten boter toevoegen en nogmaals afsmaken.
Warm houden au bain-marie (niet te lang verwarmen anders kleurt de puree grijs).
Ingrediënten
Aanwijzingen
De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18 minuten maar zorg dat ze mooi groen blijven.
Fijnmalen in de vleesmolen (of met staafmixer).
Melk en boter apart op het vuur zetten.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk, kruiden toevoegen en verder los kloppen (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).
Gesmolten boter toevoegen en nogmaals afsmaken.
Warm houden au bain-marie (niet te lang verwarmen anders kleurt de puree grijs).