Schil de aardappelen, wassen en in grote (2) stukken snijden.
Steam ze niet helemaal gaar (zoals voor gebakken aardappelen), laat ze afkoelen in de mandjes.
Snij schijven van 1cm. dik en schik ze overlappend in een gastronorm, ovenschotel.
Doe max. 3 lagen bovenop elkaar en blijf 2 cm. van de rand.
Maak een vloeibare bechamelsaus (zie sauzen) met lookpasta (zie allerlei), giet over de aardappelschijfjes (niet volledig onder zetten).
Bestrooi met de gemalen kaas (volledig dicht strooien, bechamel niet zichtbaar).
Afbakken (kleuren) 175°C gedurende 25 minuten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappelen, wassen en in grote (2) stukken snijden.
Steam ze niet helemaal gaar (zoals voor gebakken aardappelen), laat ze afkoelen in de mandjes.
Snij schijven van 1cm. dik en schik ze overlappend in een gastronorm, ovenschotel.
Doe max. 3 lagen bovenop elkaar en blijf 2 cm. van de rand.
Maak een vloeibare bechamelsaus (zie sauzen) met lookpasta (zie allerlei), giet over de aardappelschijfjes (niet volledig onder zetten).
Bestrooi met de gemalen kaas (volledig dicht strooien, bechamel niet zichtbaar).
Afbakken (kleuren) 175°C gedurende 25 minuten.