Roomaardappelen

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten
 2,25 kg Aardappelen
 1,25 l Halfvolle melk
 93,75 g Roux
 313 g Gemalen kaas
 0,38 fl oz Lookpasta
 Nootmuskaat
 pezo
1

Schil de aardappelen, wassen en in grote (2) stukken snijden.

2

Steam ze niet helemaal gaar (zoals voor gebakken aardappelen), laat ze afkoelen in de mandjes.

3

Snij schijven van 1cm. dik en schik ze overlappend in een gastronorm, ovenschotel.

4

Doe max. 3 lagen bovenop elkaar en blijf 2 cm. van de rand.

5

Maak een vloeibare bechamelsaus (zie sauzen) met lookpasta (zie allerlei), giet over de aardappelschijfjes (niet volledig onder zetten).

6

Bestrooi met de gemalen kaas (volledig dicht strooien, bechamel niet zichtbaar).

7

Afbakken (kleuren) 175°C gedurende 25 minuten.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

 2,25 kg Aardappelen
 1,25 l Halfvolle melk
 93,75 g Roux
 313 g Gemalen kaas
 0,38 fl oz Lookpasta
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen, wassen en in grote (2) stukken snijden.

2

Steam ze niet helemaal gaar (zoals voor gebakken aardappelen), laat ze afkoelen in de mandjes.

3

Snij schijven van 1cm. dik en schik ze overlappend in een gastronorm, ovenschotel.

4

Doe max. 3 lagen bovenop elkaar en blijf 2 cm. van de rand.

5

Maak een vloeibare bechamelsaus (zie sauzen) met lookpasta (zie allerlei), giet over de aardappelschijfjes (niet volledig onder zetten).

6

Bestrooi met de gemalen kaas (volledig dicht strooien, bechamel niet zichtbaar).

7

Afbakken (kleuren) 175°C gedurende 25 minuten.

Notes

Roomaardappelen