Kook de broccoli in licht gezouten water bijna gaar maar moet wel mooi groen blijven.
Doe vervolgens in een vergiet en spoel af onder koud stromend water of leg in ijswater (koud water+ijsblokjes).
Na afkoeling goed laten uitlekken, mix fijn met een staafmixer tot een gladde puree.
Smaak af met pezo, intussen de slagroom opkloppen voor 90%.
Spatel de slagroom onder de broccolipuree en smaak nogmaals af.
Spuit een rossas op een aperitiefschaaltje of in een mini longdrink en werk bovenaan af met gepelde grijze garnalen of reepjes gerookte zalm.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de broccoli in licht gezouten water bijna gaar maar moet wel mooi groen blijven.
Doe vervolgens in een vergiet en spoel af onder koud stromend water of leg in ijswater (koud water+ijsblokjes).
Na afkoeling goed laten uitlekken, mix fijn met een staafmixer tot een gladde puree.
Smaak af met pezo, intussen de slagroom opkloppen voor 90%.
Spatel de slagroom onder de broccolipuree en smaak nogmaals af.
Spuit een rossas op een aperitiefschaaltje of in een mini longdrink en werk bovenaan af met gepelde grijze garnalen of reepjes gerookte zalm.