Melk aan de kook brengen maar regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en ½ van de roux onder mixen, het vuur hoger zetten en de rest met porties toevoegen tot de gewenste dikte wordt bereikt.
De saus bijna laten koken, afsmaken en zeven door een puntzeef.
In een ovenschotel of gastronoomplaat een kleine hoeveelheid spaghettisaus scheppen.
De lasagne bladen naast elkaar licht overlappend leggen, bovenop een laag bechamelsaus.
Opnieuw een laag lasagne maar dwars tegenover de vorige laag.
Bovenop verder gaan met nog 2 lagen spaghettisaus.
Op de laatste laag spaghettisaus in het midden een streep bechamel bovenop.
Dicht strooien met gemalen kaas en afbakken op 170°C. gedurende 40 minuten.
Afwerken met gehakte peterselie.
Opbouw:
Bovenaan ovenschotel
gemalen kaas
streep bechamel
spaghettisaus
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
bechamel
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
weinig spaghettisaus
Onderaan ovenschotel
Ingrediënten
Aanwijzingen
Melk aan de kook brengen maar regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en ½ van de roux onder mixen, het vuur hoger zetten en de rest met porties toevoegen tot de gewenste dikte wordt bereikt.
De saus bijna laten koken, afsmaken en zeven door een puntzeef.
In een ovenschotel of gastronoomplaat een kleine hoeveelheid spaghettisaus scheppen.
De lasagne bladen naast elkaar licht overlappend leggen, bovenop een laag bechamelsaus.
Opnieuw een laag lasagne maar dwars tegenover de vorige laag.
Bovenop verder gaan met nog 2 lagen spaghettisaus.
Op de laatste laag spaghettisaus in het midden een streep bechamel bovenop.
Dicht strooien met gemalen kaas en afbakken op 170°C. gedurende 40 minuten.
Afwerken met gehakte peterselie.
Opbouw:
Bovenaan ovenschotel
gemalen kaas
streep bechamel
spaghettisaus
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
bechamel
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
weinig spaghettisaus
Onderaan ovenschotel