Lasagne

Opbrengsten1 portie
Spaghettisaus
Bechamelsaus
 8,80 gals Halfvolle melk
 108,82 g Roux
 3 theelepel Nootmuskaat
 0,80 gal Pezo
Lasagne
 1,25 kg Spaghettisaus van kalfsgehakt
 Lasagne
 250 g Gemalen gruyère
 Bechamelsaus
 1,50 l Halfvolle melk
 169 g Roux
 Pezo
 Lasagnebladen
Spaghettisaus
Bechamelsaus
2

Melk aan de kook brengen maar regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

3

Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en ½ van de roux onder mixen, het vuur hoger zetten en de rest met porties toevoegen tot de gewenste dikte wordt bereikt.

4

De saus bijna laten koken, afsmaken en zeven door een puntzeef.

Lasagne
5

In een ovenschotel of gastronoomplaat een kleine hoeveelheid spaghettisaus scheppen.

6

De lasagne bladen naast elkaar licht overlappend leggen, bovenop een laag bechamelsaus.

7

Opnieuw een laag lasagne maar dwars tegenover de vorige laag.

8

Bovenop verder gaan met nog 2 lagen spaghettisaus.

9

Op de laatste laag spaghettisaus in het midden een streep bechamel bovenop.

10

Dicht strooien met gemalen kaas en afbakken op 170°C. gedurende 40 minuten.

11

Afwerken met gehakte peterselie.

12

Opbouw:

Bovenaan ovenschotel
gemalen kaas
streep bechamel
spaghettisaus
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
bechamel
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
weinig spaghettisaus

Onderaan ovenschotel

Categorie, HACCP/Allergenen, , , , , , , Begrippen

Ingrediënten

Spaghettisaus
Bechamelsaus
 8,80 gals Halfvolle melk
 108,82 g Roux
 3 theelepel Nootmuskaat
 0,80 gal Pezo
Lasagne
 1,25 kg Spaghettisaus van kalfsgehakt
 Lasagne
 250 g Gemalen gruyère
 Bechamelsaus
 1,50 l Halfvolle melk
 169 g Roux
 Pezo
 Lasagnebladen

Aanwijzingen

Spaghettisaus
Bechamelsaus
2

Melk aan de kook brengen maar regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

3

Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en ½ van de roux onder mixen, het vuur hoger zetten en de rest met porties toevoegen tot de gewenste dikte wordt bereikt.

4

De saus bijna laten koken, afsmaken en zeven door een puntzeef.

Lasagne
5

In een ovenschotel of gastronoomplaat een kleine hoeveelheid spaghettisaus scheppen.

6

De lasagne bladen naast elkaar licht overlappend leggen, bovenop een laag bechamelsaus.

7

Opnieuw een laag lasagne maar dwars tegenover de vorige laag.

8

Bovenop verder gaan met nog 2 lagen spaghettisaus.

9

Op de laatste laag spaghettisaus in het midden een streep bechamel bovenop.

10

Dicht strooien met gemalen kaas en afbakken op 170°C. gedurende 40 minuten.

11

Afwerken met gehakte peterselie.

12

Opbouw:

Bovenaan ovenschotel
gemalen kaas
streep bechamel
spaghettisaus
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
bechamel
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
weinig spaghettisaus

Onderaan ovenschotel

Notes

Lasagne