Zoute cake

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per stuk:
 250 g Tarwebloem
 100 g Witte wijn
 250 g Melkerijboter
 4 theelepel Eieren
 1 eetlepel Bakpoeder
 150 g Gerookt spek
 70 g Olijven
 takje Rozemarijn
 1 ons Lookpasta
 Pezo
 Sambal
1

Bak het spek goudbruin in een beetje bakboter, schep in een potje en laat een beetje afkoelen. Snij de olijven in ringetjes of hak grof. Was, pluk de rozemarijn en hak fijn.

2

Maak de melkerijboter zacht en klop even machinaal los. Voeg de eieren toe en klop kort. Bakpoeder, bloem toevoegen en traag los kloppen. Witte wijn er bij en nogmaals mengen.

3

Rozemarijn, lookpasta, sambal en snuifje zout toevoegen en opnieuw los kloppen.

4

Meng nu niet machinaal het spek (met bakvet) en de olijven onder het deeg. Schep in een ingevette bakvorm 2/3 gevuld en bak af in een voorverwarmde oven voor ong. 60 min. op 140C..

5

Laat uit de oven 10 minuten rusten, plaats een rooster bovenop de bakvorm en keer in 1 beweging om. Verwijder de bakvorm, plaats een rooster bovenop en keer in 1 beweging terug zodat de cake juist staat en laat afkoelen.

6

Lauw serveren als hapje.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , ,

Ingrediënten

Per stuk:
 250 g Tarwebloem
 100 g Witte wijn
 250 g Melkerijboter
 4 theelepel Eieren
 1 eetlepel Bakpoeder
 150 g Gerookt spek
 70 g Olijven
 takje Rozemarijn
 1 ons Lookpasta
 Pezo
 Sambal

Aanwijzingen

1

Bak het spek goudbruin in een beetje bakboter, schep in een potje en laat een beetje afkoelen. Snij de olijven in ringetjes of hak grof. Was, pluk de rozemarijn en hak fijn.

2

Maak de melkerijboter zacht en klop even machinaal los. Voeg de eieren toe en klop kort. Bakpoeder, bloem toevoegen en traag los kloppen. Witte wijn er bij en nogmaals mengen.

3

Rozemarijn, lookpasta, sambal en snuifje zout toevoegen en opnieuw los kloppen.

4

Meng nu niet machinaal het spek (met bakvet) en de olijven onder het deeg. Schep in een ingevette bakvorm 2/3 gevuld en bak af in een voorverwarmde oven voor ong. 60 min. op 140C..

5

Laat uit de oven 10 minuten rusten, plaats een rooster bovenop de bakvorm en keer in 1 beweging om. Verwijder de bakvorm, plaats een rooster bovenop en keer in 1 beweging terug zodat de cake juist staat en laat afkoelen.

6

Lauw serveren als hapje.

Notes

Zoute cake