Bak het spek goudbruin in een beetje bakboter, schep in een potje en laat een beetje afkoelen. Snij de olijven in ringetjes of hak grof. Was, pluk de rozemarijn en hak fijn.
Maak de melkerijboter zacht en klop even machinaal los. Voeg de eieren toe en klop kort. Bakpoeder, bloem toevoegen en traag los kloppen. Witte wijn er bij en nogmaals mengen.
Rozemarijn, lookpasta, sambal en snuifje zout toevoegen en opnieuw los kloppen.
Meng nu niet machinaal het spek (met bakvet) en de olijven onder het deeg. Schep in een ingevette bakvorm 2/3 gevuld en bak af in een voorverwarmde oven voor ong. 60 min. op 140C..
Laat uit de oven 10 minuten rusten, plaats een rooster bovenop de bakvorm en keer in 1 beweging om. Verwijder de bakvorm, plaats een rooster bovenop en keer in 1 beweging terug zodat de cake juist staat en laat afkoelen.
Lauw serveren als hapje.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bak het spek goudbruin in een beetje bakboter, schep in een potje en laat een beetje afkoelen. Snij de olijven in ringetjes of hak grof. Was, pluk de rozemarijn en hak fijn.
Maak de melkerijboter zacht en klop even machinaal los. Voeg de eieren toe en klop kort. Bakpoeder, bloem toevoegen en traag los kloppen. Witte wijn er bij en nogmaals mengen.
Rozemarijn, lookpasta, sambal en snuifje zout toevoegen en opnieuw los kloppen.
Meng nu niet machinaal het spek (met bakvet) en de olijven onder het deeg. Schep in een ingevette bakvorm 2/3 gevuld en bak af in een voorverwarmde oven voor ong. 60 min. op 140C..
Laat uit de oven 10 minuten rusten, plaats een rooster bovenop de bakvorm en keer in 1 beweging om. Verwijder de bakvorm, plaats een rooster bovenop en keer in 1 beweging terug zodat de cake juist staat en laat afkoelen.
Lauw serveren als hapje.