Zalmfilet, spirelli met tomaat en dille

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten
 750 g Deegwaren spirelli
 1,30 kg Zalmfilet (130gr. p.p.)
 1,50 l Halfvolle melk
 219 g Roux
 1 ons Lookpasta
 50 g Tomatenpuree
 0,25 pint Dille
 750 g Tomaten
 pezo
1

De tomaten halveren, zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

2

Dille wassen, plukken en hakken.

3

De zalmfilet controleren op graten en portioneren.

4

Kruiden met pezo en bakken in een pan met hete olie (dikke stukken verder garen in de oven).

5

De melk koken (een hoeveelheid afnemen voor de diëten en op dezelfde wijze bereiden enkel wordt deze gebonden met aardappelzetmeel.), mixen en binden met de roux.

6

Gelijktijdig de tomatenpuree, lookpasta en kruiden bij doen.

7

1/4 Uur voor uitserveren de tomatenblokjes onder de saus roeren en bij verwarmen.

8

5 min. voor uitserveren de dille onder roeren.

9

De spirelli gaarkoken in gezouten water met een weinig olie, dit voorkomt schuimend overkoken.

10

Als je de vis op voorhand in de pan enkel kleurt, regenereren in de combisteamer oven 130°C/30% vocht gedurende 10 minuten.

Categorie, HACCP/Allergenen, , , ,

Ingrediënten

 750 g Deegwaren spirelli
 1,30 kg Zalmfilet (130gr. p.p.)
 1,50 l Halfvolle melk
 219 g Roux
 1 ons Lookpasta
 50 g Tomatenpuree
 0,25 pint Dille
 750 g Tomaten
 pezo

Aanwijzingen

1

De tomaten halveren, zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

2

Dille wassen, plukken en hakken.

3

De zalmfilet controleren op graten en portioneren.

4

Kruiden met pezo en bakken in een pan met hete olie (dikke stukken verder garen in de oven).

5

De melk koken (een hoeveelheid afnemen voor de diëten en op dezelfde wijze bereiden enkel wordt deze gebonden met aardappelzetmeel.), mixen en binden met de roux.

6

Gelijktijdig de tomatenpuree, lookpasta en kruiden bij doen.

7

1/4 Uur voor uitserveren de tomatenblokjes onder de saus roeren en bij verwarmen.

8

5 min. voor uitserveren de dille onder roeren.

9

De spirelli gaarkoken in gezouten water met een weinig olie, dit voorkomt schuimend overkoken.

10

Als je de vis op voorhand in de pan enkel kleurt, regenereren in de combisteamer oven 130°C/30% vocht gedurende 10 minuten.

Notes

Zalmfilet, spirelli met tomaat en dille