Wortel-kokossoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 367 g Wortelen
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 0,27 theelepel Grote uien
 33 g Kokosmelk dv.
 0,10 fl oz Koriander vers
 0,07 fl oz Lookpasta
 0,03 fl oz Tabasco of sambal
 PeZo
 Water
 (Gember)
1

Schil de wortelen, pel de uien en snij in grove stukken.

2

33 gr. Wortelen in julienne snijden en kort stoven in een lepeltje olie, kruiden en dit doe je op het laatst in de soep als garnituur.

3

Was de koriander en hak fijn.

4

Zet wortel, ui, kippenbouillon, lookpasta, tabasco (gember) met heet water op en breng aan de kook.

5

Laat pruttelen tot de groenten gaar zijn, mixen en daarna op een laag vuurtje de kokosmelk toevoegen (niet meer laten koken, kokosmelk stolt/schift).

6

Afsmaken met pezo.

7

Strooi de koriander in de soep, voeg de julienne toe en verdelen.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per liter:
 367 g Wortelen
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 0,27 theelepel Grote uien
 33 g Kokosmelk dv.
 0,10 fl oz Koriander vers
 0,07 fl oz Lookpasta
 0,03 fl oz Tabasco of sambal
 PeZo
 Water
 (Gember)

Aanwijzingen

1

Schil de wortelen, pel de uien en snij in grove stukken.

2

33 gr. Wortelen in julienne snijden en kort stoven in een lepeltje olie, kruiden en dit doe je op het laatst in de soep als garnituur.

3

Was de koriander en hak fijn.

4

Zet wortel, ui, kippenbouillon, lookpasta, tabasco (gember) met heet water op en breng aan de kook.

5

Laat pruttelen tot de groenten gaar zijn, mixen en daarna op een laag vuurtje de kokosmelk toevoegen (niet meer laten koken, kokosmelk stolt/schift).

6

Afsmaken met pezo.

7

Strooi de koriander in de soep, voeg de julienne toe en verdelen.

Wortel-kokossoep