
Per liter:
133 g Soepgroenten groen dv.
200 g Witloof
8,33 g Kippenbouillon Knorr
0,67 gal Halfvolle melk
11,67 g Roux
Gehakte peterselie
PeZo
Water
2,50 g Suiker
1
De soepgroenten, kippenbouillon Knorr en peper met heet water aan de kook brengen.
2
De bittere kern uit het witloof verwijderen.
3
Zodra de soep kookt 4/5 van het witloof in stukken toevoegen.
4
½ Uur voor afwerking van de soep de halfvolle melk toevoegen en aan de kook brengen.
5
De soep mixen en afsmaken met pezo.
6
Soep mixen, binden met roux en nogmaals afsmaken.
Garnituur:
7
Snij het overige 1/5 in heel fijne reepjes en beetgaar stoven met een klontje boter, afsmaken met pezo. Afwerken met gehakte peterselie en het witloof.
CategoriePureesoepenHACCP/AllergenenGluten, Melk, Selder, Soja
Ingrediënten
Per liter:
133 g Soepgroenten groen dv.
200 g Witloof
8,33 g Kippenbouillon Knorr
0,67 gal Halfvolle melk
11,67 g Roux
Gehakte peterselie
PeZo
Water
2,50 g Suiker