Waterzooi

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten oranje dv.
 10 g Maizena
 10 g Kippenbouillon Knorr
 0,07 theelepel Bloemkool
 16,67 g Erwten dv.
 6,70 gals Halfvolle melk
 86 g Kip
 PeZo
 Water
1

De dag voordien een bouillon maken van de kippen (zie kippenbouillon).

2

De soepgroenten, kippenbouillon Knorr, verse kippenbouillon en peper met heet water aan de kook brengen.

3

De gekookte kippen pellen en in kleinere stukjes verdelen.

4

1/2 Uur voor afwerking van de soep de erwten en bloemkoolroosjes toevoegen.

5

¼ Uur voor afwerking van de soep de halfvolle melk toevoegen en aan de kook brengen.

6

De maïzena in een weinig water oplossen en de soep binden.

7

Afsmaken met pezo.

Garnituur:
8

De stukjes kip even opwarmen in de soep en gehakte peterselie.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , ,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten oranje dv.
 10 g Maizena
 10 g Kippenbouillon Knorr
 0,07 theelepel Bloemkool
 16,67 g Erwten dv.
 6,70 gals Halfvolle melk
 86 g Kip
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

De dag voordien een bouillon maken van de kippen (zie kippenbouillon).

2

De soepgroenten, kippenbouillon Knorr, verse kippenbouillon en peper met heet water aan de kook brengen.

3

De gekookte kippen pellen en in kleinere stukjes verdelen.

4

1/2 Uur voor afwerking van de soep de erwten en bloemkoolroosjes toevoegen.

5

¼ Uur voor afwerking van de soep de halfvolle melk toevoegen en aan de kook brengen.

6

De maïzena in een weinig water oplossen en de soep binden.

7

Afsmaken met pezo.

Garnituur:
8

De stukjes kip even opwarmen in de soep en gehakte peterselie.

Waterzooi