Waterkerssoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 200 g Soepgroenten groen dv.
 0,75 theelepel Waterkers groot blad bussel
 12,50 g Kippenbouillon Knorr
 20 g Blanke roux
 0,30 gal Room 20%
 PeZo
 Water
1

1,5 bussels waterkers = 230 gr. netto

2

Was de waterkers grondig en snij de bussels in stukken.

3

Zet de soepgroenten, kippenbouillon Knorr, peper op in heet water en breng aan de kook.

4

Zodra de soepgroenten gaar zijn de soep mixen met de roux tot gewenste dikte. Neem de mixer er even uit en voeg de waterkers toe, na 5 min. de soep verder fijn mixen (dit zorgt ervoor dat de soep mooi groen blijft).

5

Zet het vuur lager en roer de room er onder, smaak nogmaals af. Eventueel passeren door een puntzeef en afwerken met enkele plukjes waterkers

CategorieHACCP/Allergenen, , ,

Ingrediënten

Per liter:
 200 g Soepgroenten groen dv.
 0,75 theelepel Waterkers groot blad bussel
 12,50 g Kippenbouillon Knorr
 20 g Blanke roux
 0,30 gal Room 20%
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

1,5 bussels waterkers = 230 gr. netto

2

Was de waterkers grondig en snij de bussels in stukken.

3

Zet de soepgroenten, kippenbouillon Knorr, peper op in heet water en breng aan de kook.

4

Zodra de soepgroenten gaar zijn de soep mixen met de roux tot gewenste dikte. Neem de mixer er even uit en voeg de waterkers toe, na 5 min. de soep verder fijn mixen (dit zorgt ervoor dat de soep mooi groen blijft).

5

Zet het vuur lager en roer de room er onder, smaak nogmaals af. Eventueel passeren door een puntzeef en afwerken met enkele plukjes waterkers

Notes

Waterkerssoep