Vol-au-Vent

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1,25 kg Kippenragout
 125 g Kalfsgehakt
 500 g Champignons
 31 g Kippenbouillon Knorr
 ¼ theelepel Wortel
 ¼ theelepel Ui
 1,25 theelepel Laurier
 188 g Roux
 63 g Room
 PeZo
1

Een dag voordien de champignons wassen, in schijfjes snijden en opzetten in melk.

2

Afdekken met papier, bord en deksel.

3

Gaarkoken, afkoelen en in de koeling plaatsen.

4

Het kippenvlees opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

5

Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.

6

Opnieuw opzetten (juist onder zetten) met de hele wortel, gehalveerde ui, laurierblaadjes, peper en kippenbouillon.

7

Gaarkoken, onder het kookpunt laten trekken.

8

Intussen de kleine gehaktballetjes rollen, blancheren in gezouten water en afgieten.

9

De wortel, laurier en ui voorzichtig uit de pot verwijderen

10

Het gare kippenvlees afgieten en het vocht opvangen, dit inkoken samen met fond van de champignons.
(Een deel vocht afnemen en binden met aardappelzetmeel voor de diëten.)

11

De rest van het vocht binden met roux (met mixer) en room toevoegen.

12

Kippenvlees en champignons voorzichtig onder roeren (hoeveelheid afnemen voor de moslims).

13

Gehaktballetjes toevoegen en opwarmen.

Afwerking:
14

Gehakte peterselie na verdeling over strooien.

CategorieHACCP/Allergenen, , ,

Ingrediënten

 1,25 kg Kippenragout
 125 g Kalfsgehakt
 500 g Champignons
 31 g Kippenbouillon Knorr
 ¼ theelepel Wortel
 ¼ theelepel Ui
 1,25 theelepel Laurier
 188 g Roux
 63 g Room
 PeZo

Aanwijzingen

1

Een dag voordien de champignons wassen, in schijfjes snijden en opzetten in melk.

2

Afdekken met papier, bord en deksel.

3

Gaarkoken, afkoelen en in de koeling plaatsen.

4

Het kippenvlees opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

5

Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.

6

Opnieuw opzetten (juist onder zetten) met de hele wortel, gehalveerde ui, laurierblaadjes, peper en kippenbouillon.

7

Gaarkoken, onder het kookpunt laten trekken.

8

Intussen de kleine gehaktballetjes rollen, blancheren in gezouten water en afgieten.

9

De wortel, laurier en ui voorzichtig uit de pot verwijderen

10

Het gare kippenvlees afgieten en het vocht opvangen, dit inkoken samen met fond van de champignons.
(Een deel vocht afnemen en binden met aardappelzetmeel voor de diëten.)

11

De rest van het vocht binden met roux (met mixer) en room toevoegen.

12

Kippenvlees en champignons voorzichtig onder roeren (hoeveelheid afnemen voor de moslims).

13

Gehaktballetjes toevoegen en opwarmen.

Afwerking:
14

Gehakte peterselie na verdeling over strooien.

Vol-au-Vent