Vleessaus

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 28,75 g Vleesbouillon Knorr
 5 g Kippenbouillon Knorr
 Uien
 Wortelen
 0,38 stokje Laurier
 50 g Gerookt spek
 62,50 g Bruine roux Knorr
 1,25 gals Rode wijn
 0,75 l Water
 PeZo
1

Snij het spek in grove blokjes en bak bruin in een beetje vetstof, voeg de grof gesneden ui en wortel toe en laat even mee kleuren.

2

Blus met de rode wijn en laat even opkoken.

3

Voeg nu alle andere grondstoffen toe behalve de bruine roux en laat gedurende 2 uur pruttelen.

4

Passeren door een puntzeef, opkoken, binden met de bruine roux en afsmaken.

5

Alcohol is verdwenen na 2 uur koken, rode wijn kan vervangen worden door extra water.

6

Deze saus is een basis en kan verder afgeleid worden met mosterd, pickles, fruit etc….

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

 28,75 g Vleesbouillon Knorr
 5 g Kippenbouillon Knorr
 Uien
 Wortelen
 0,38 stokje Laurier
 50 g Gerookt spek
 62,50 g Bruine roux Knorr
 1,25 gals Rode wijn
 0,75 l Water
 PeZo

Aanwijzingen

1

Snij het spek in grove blokjes en bak bruin in een beetje vetstof, voeg de grof gesneden ui en wortel toe en laat even mee kleuren.

2

Blus met de rode wijn en laat even opkoken.

3

Voeg nu alle andere grondstoffen toe behalve de bruine roux en laat gedurende 2 uur pruttelen.

4

Passeren door een puntzeef, opkoken, binden met de bruine roux en afsmaken.

5

Alcohol is verdwenen na 2 uur koken, rode wijn kan vervangen worden door extra water.

6

Deze saus is een basis en kan verder afgeleid worden met mosterd, pickles, fruit etc….

Notes

Vleessaus