Snij het spek in grove blokjes en bak bruin in een beetje vetstof, voeg de grof gesneden ui en wortel toe en laat even mee kleuren.
Blus met de rode wijn en laat even opkoken.
Voeg nu alle andere grondstoffen toe behalve de bruine roux en laat gedurende 2 uur pruttelen.
Passeren door een puntzeef, opkoken, binden met de bruine roux en afsmaken.
Alcohol is verdwenen na 2 uur koken, rode wijn kan vervangen worden door extra water.
Deze saus is een basis en kan verder afgeleid worden met mosterd, pickles, fruit etc….
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snij het spek in grove blokjes en bak bruin in een beetje vetstof, voeg de grof gesneden ui en wortel toe en laat even mee kleuren.
Blus met de rode wijn en laat even opkoken.
Voeg nu alle andere grondstoffen toe behalve de bruine roux en laat gedurende 2 uur pruttelen.
Passeren door een puntzeef, opkoken, binden met de bruine roux en afsmaken.
Alcohol is verdwenen na 2 uur koken, rode wijn kan vervangen worden door extra water.
Deze saus is een basis en kan verder afgeleid worden met mosterd, pickles, fruit etc….