Vleesbrood

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1,42 kg Kalfsgehakt
 1,42 theelepel Eieren
 35,71 g Aardappelzetmeel
 35,71 g Paneermeel
1

Het kalfsgehakt mengen met de andere grondstoffen tot een homogene massa.
(de handen afspoelen met koud water, dit voorkomt kleven aan de handen)

2

Een hoeveelheid rond kneden en in een rechthoekige cake vorm (1L.) gooien (de vorm eerst met koud water nat maken, dit maakt het ontvormen makkelijker).

3

Bakplaat inboteren en het vleesbrood hierop uitstorten.

4

Het vleesbrood mooi glad strijken met koud water (met de handen).

5

Afbakken op 170°C gedurende 1 uur (kerntemperatuur 70°C.).

6

Even warm laten rusten alvorens te versnijden.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , ,

Ingrediënten

 1,42 kg Kalfsgehakt
 1,42 theelepel Eieren
 35,71 g Aardappelzetmeel
 35,71 g Paneermeel

Aanwijzingen

1

Het kalfsgehakt mengen met de andere grondstoffen tot een homogene massa.
(de handen afspoelen met koud water, dit voorkomt kleven aan de handen)

2

Een hoeveelheid rond kneden en in een rechthoekige cake vorm (1L.) gooien (de vorm eerst met koud water nat maken, dit maakt het ontvormen makkelijker).

3

Bakplaat inboteren en het vleesbrood hierop uitstorten.

4

Het vleesbrood mooi glad strijken met koud water (met de handen).

5

Afbakken op 170°C gedurende 1 uur (kerntemperatuur 70°C.).

6

Even warm laten rusten alvorens te versnijden.

Notes

Vleesbrood